Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Χάος στα νοσοκομεία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δεν υπάρχουν γιατροί για τις εφημερίες με αποτέλεσμα να είναι άμεσος πλέον ο κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.

Σήμερα ημέρα γενικής εφημερίας στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης, κλειστές παρέμειναν η καρδιολογική και η χειρουργική κλινική του νοσοκομείου και οι ασθενείς εξυπηρετήθηκαν από το συνεφημερεύον ΑΧΕΠΑ. 
 
Οι γιατροί των συγκεκριμένων κλινικών είχαν συμπληρώσει τις τέσσερις εφημερίες που τους αναλογούν κάθε μήνα και αυτό είχε ως συνέπεια να μην υπάρχει ιατρικό προσωπικό για τη σημερινή εφημερία.
Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο έντονο λόγω της επίσχεσης εργασίας των γιατρών των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι απέχουν από το ωράριο εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα για τις εφημερίες του προηγούμενου τριμήνου. 
 
Σήμερα η διοίκηση του Νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος έδωσε εντολή να γίνουν κανονικά οι εφημερίες. Από τις 22 Μαρτίου στις εφημερίες του ΑΧΕΠΑ οι γιατροί θα εργάζονται εθελοντικά, στο Ιπποκράτειο η μονάδα εντατικής λειτουργεί με εθελοντές και από την προσεχή Πέμπτη οι μισές κλινικές του θα είναι κλειστές.
Τέλος, στο νοσοκομείο ”Άγιος Δημήτριος” δεν λειτουργούν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία λόγω της επίσχεσης εργασίας των γιατρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία της Αθήνας

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε