Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Χωρίς φαγητό κινδυνεύουν να μείνουν από το Σεπτέμβριο οι σπουδαστές του ΤΕΙ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι χιλιάδες σπουδαστές κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σίτιση από το Σεπτέμβριο, καθώς η διαθέσιμη πίστωση που καλύπτει τη συγκεκριμένη ανάγκη και μειώθηκε από το 2009 κατά περίπου 50%, σήμερα έχει ήδη εξαντληθεί!

Η διοίκηση του ΤΕΙ ζητά έκτακτη χρηματοδότηση, ύψους 550.000 ευρώ, για να αποπληρώσει τα χρωστούμενα στην εταιρεία που έχει αναλάβει το φαγητό των φοιτητών του ιδρύματος μέχρι και τις 7 Ιουλίου και προειδοποιεί ότι από το Σεπτέμβριο δεν θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει την συγκεκριμένη ανάγκη, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή σιτηρεσίου στους δικαιούχους!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ, Παύλο Καρακολτσίδη, το κόστος σίτισης υπολογίζεται περίπου στα 3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, μετά την περικοπή κατά 50% της χρηματοδότησης το 2009.

Εξαιτίας της μείωσης αυτής μειώθηκε και ο αριθμός των δικαιούχων της σίτισης από 5.000 σε 3.000, καθώς το ίδρυμα αναγκάστηκε να επιβάλει χαμηλότερο εισοδηματικό κριτήριο (στις 15.000 ευρώ το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα).

Το ΤΕΙ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την έγκριση του αιτούμενου ποσού, επισημαίνοντας ότι έχει ήδη αφαιρεθεί από το ίδρυμα – με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος σε εφαρμογή του PSI – ποσό ύψους 7,8 εκατομμυρίων ευρώ από τα διαθέσιμά του.

Διαβάστε ακόμα:

Ηράκλειο: Η κρίση “σαρώνει” τη ντόπια αγορά

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε