Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Υπάρχουν 457 παραπάνω περίπτερα απ’ όσα προβλέπονται! Σήμερα άρχισαν να τα “ξηλώνουν”…

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Όπως διαπιστώθηκε λοιπόν, κατά την πλήρη καταγραφή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, λειτουργούν 1445 περίπτερα αντί για 988 που θα έπρεπε να λειτουργούν βάσει των σχετικών διοικητικών πράξεων.

Σήμερα “ξηλώθηκε” το πρώτο από τα δεκατέσσερα που προγραμματίζεται να απομακρυνθούν το επόμενο διάστημα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Τα επιπλέον 457 περίπτερα που λειτουργούν θα τα ελέγξουμε ώστε να διαπιστωθεί για ποια από αυτά οι ιδιοκτήτες τους έχουν πάψει να ενδιαφέρονται, ποια είναι κλειστά και ποια εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών, ώστε να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης, και διευκρίνισε ότι ως προς τον τελικό αριθμό των περιπτέρων θα υπάρξει σχετική διαβούλευση με τους εκπροσώπους του κλάδου.

Υπό εξέταση βρίσκονται επίσης και τα περίπτερα που λειτουργούν ως σούπερ-μάρκετ δημιουργώντας συχνά πρόβλημα ανταγωνισμού με τα καταστήματα, καθώς διαθέτουν άδεια λειτουργίας για συγκεκριμένα τετραγωνικά, η οποία όμως καταστρατηγείται από ορισμένους ιδιοκτήτες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε