Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη:Φρούριο η πόλη ενόψει 17 Νοέμβρη με 2.500 αστυνομικούς!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Διαβάστε ποιοι δρόμοι θα είναι απροσπέλαστοι, αλλά και ποιες είναι οι οδηγίες προστασίας, που δόθηκαν στους ιδιοκτήτες καταστημάτων…

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση στεφανιών στο μνημείο, στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, με αφορμή την επέτειο εορτασμού του Πολυτεχνείου, από τον πρύτανη, εκπροσώπους κομμάτων, φοιτητικές νεολαίες και συνδικάτα. Κατά τη διάρκεια της τελετής, ομάδα φοιτητών φώναξε συνθήματα κατά του νέου νόμου για την παιδεία, κατά του πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλου και συνθήματα για το άσυλο.

Σε δηλώσεις, ο κ Μυλόπουλος ανέφερε ότι φέτος, η επέτειος του Πολυτεχνείου δεν έχει μόνο επετειακό, αλλά και «διδακτικό μήνυμα», ότι «κάθε φορά που ο λαός ένοιωθε ότι βρίσκεται σε απόγνωση», εξεγείρονταν. Το πρώτο στεφάνι κατέθεσε και ο σύνδεσμος φυλακισθέντων και εξορισθέντων 1967-74 και το τελευταίο ο πρύτανης και οι πρυτανικές αρχές.

Στο μεταξύ, αύριο, ανήμερα του εορτασμού, δυόμιση χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται σε ανάπτυξη σε κεντρικά σημεία για την αποτροπή επεισοδίων, ενώ την τήρηση των μέτρων τάξης θα ελέγχουν τρεις εισαγγελείς.

Επίσης από την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκαν τα κυκλοφοριακά μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδηλώσεων του εορτασμού.

Από τις δύο και μισή, αύριο το μεσημέρι θα αποκλειστεί για τα οχήματα το κέντρο της πόλης, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές και στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

Διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνει στους δρόμους: Εγνατία, Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ. Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Καρόλου Ντηλ, Βασ. Ηρακλείου, Γ΄Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ.Λαμπράκη, Κ. Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί.

Επίσης θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για τη διευκόλυνση των πορειών. Σε καίρια σημεία θα υπάρχουν τροχονόμοι που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία. Η τροχαία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις με τα οχήματά τους και να απομακρύνουν τα σταθμευμένα από τους δρόμους, που έχουν σημανθεί.

Οδηγίες για την προστασία των καταστημάτων

Να λάβουν σειρά προληπτικών μέτρων, ώστε να προστατέψουν τα καταστήματά τους από ενδεχόμενες ζημίες, ενόψει των εκδηλώσεων της 17ης Νοέμβρη, καλεί τις εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης ο Εμπορικός Σύλλογος (ΕΣΘ).

Συγκεκριμένα, ο ΕΣΘ συνιστά στις επιχειρήσεις να ενεργοποιήσουν -μετά το κλείσιμο- τα στόρια ή οποιοδήποτε άλλο προστατευτικό μέτρο διαθέτει το κατάστημά τους, να διατηρήσουν διακριτική παρουσία και φωτισμό καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας των μαγαζιών τους, να κλείσουν τις τέντες, να μην τοποθετούν απορρίμματα ή άλλα υλικά κοντά στις βιτρίνες τους και να μην κάνουν χρήση των ΙΧ οχημάτων τους, προς το κέντρο της πόλης, τη συγκεκριμένη μέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ο στρατιώτης που οδήγησε το άρμα στο Πολυτεχνείο θυμάται…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε