Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Θωρακίζουν” την Ολυμπία με… ανειδίκευτους εργάτες!

“Θωρακίζουν” την Ολυμπία με… ανειδίκευτους εργάτες!

Ερωτήματα προκαλεί η απόφαση απόσπασης εργατικού προσωπικού από την Αρχαία Ήλιδα για την κάλυψη των φυλακτικών αναγκών στα μουσεία της Αρχαίας Ολυμπίας.

Σύμφωνα με το lialive.gr συνολικά 14 από τους τριάντα εργάτες που εργάζονται στην Αρχαία Ήλιδα, τους επόμενους δύο μήνες θα αναλάβουν καθήκοντα στην Αρχαία Ολυμπία.

Από τις ανασκαφές του αρχαιολογικού χώρου θα περάσουν στη φύλαξη των μουσείων, που πρόσφατα έδειξαν να έχουν διάτρητα μέτρα ασφαλείας στη ληστεία του παλαιού μουσείου.

Σε ένα νέο ρόλο οι εργάτες θα φυλάσσουν τα μουσεία, κάτι που δεν γνωρίζουν σε καμία περίπτωση να κάνουν όπως οι εκπαιδευμένοι για αυτό το σκοπό συνάδελφοί τους. Αυτή η εξέλιξη παράλληλα «φρενάρει» τις εργασίες ανασκαφών και συντήρησης στην Αρχαία Ήλιδα.

Μια άλλη παράμετρος που απασχολεί τους 14 υπό απόσπαση εργαζόμενους είναι το καθημερινό κόστος μετάβασης από την περιοχή της Αρχαίας Ήλιδας που κατοικούν μόνιμα οι περισσότεροι, στην Αρχαία Ολυμπία. Όντας χαμηλόμισθοι οι εργάτες καλούνται να καλύψουν και τα έξοδα της καθημερινής μετάβασής τους στη νέα τους θέση, κάτι που σημαίνει πως ένα μεγάλο μέρος του μισθού τους θα δαπανάται σε καύσιμα.

Την ίδια ώρα εποχικό προσωπικό και μάλιστα μέσω ΙΕΚ εξειδικευμένο απόλυτα στη φύλαξη μουσείων, παραμένει εκτός εργασίας, ενώ ανάγκες υπάρχουν για να καλυφθούν.

Διαβάστε επίσης:

Όλος ο κατάλογος των αρχαίων που έκλεψαν στην Αρχαία Ολυμπία

Ηλεία: Το μεγάλο λάθος των ληστών του μουσείου – Τι περιμένει η αστυνομία…

Super Puma στο κυνήγι των ληστών της Αρχαίας Ολυμπίας

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε