Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Το ησυχαστήριο της Ζωρζ Σαρή στον Αχινό Φθιώτιδας -ΦΩΤΟ

Το ησυχαστήριο της Ζωρζ Σαρή στον Αχινό Φθιώτιδας -ΦΩΤΟ

Στο σπίτι αυτό στον Αχινό, η αγαπημένη συγγραφέας έγραψε πολλά από τα βιβλία της που λατρεύτηκαν από τους μικρούς και μεγάλους θαυμαστές της…

Στις φωτογραφίες βλέπετε το σπίτι της Ζωρζ Σαρή, που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας.

φωτό από LamiaReport

Τα βιβλία της Ζωρζ Σαρή πούλησαν πάνω από 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα από το 1991, πιθανότατα το απόλυτο ρεκόρ στην παιδική λογοτεχνία στην Ελλάδα.

Πολλά από αυτά γράφτηκαν σε αυτό το σπίτι, το οποίο είχε ως ησυχαστήριο η αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων.

φωτό από LamiaReport

Όλοι είχαν να πουν τα καλύτερα για την σπουδαία αυτή προσωπικότητα. Η Ζωρζ Σαρή μάλιστα, βοήθησε να γίνει η βιβλιοθήκη για τους μαθητές του χωριού.

“Οι κάτοικοι στον Αχινό Στυλίδας εκφράζουμε τη θλίψη μας για τον χαμό, μιας πολύ σημαντικής γυναίκας, που βρέθηκε ανάμεσά μας για πολλά χρονιά,της ξεχωριστής Ζωρζ Σαρή.

Η γνωστή συγγραφέας,και όχι μόνο,είχε επιλέξει το μικρο αυτό μέρος ως ησυχαστήριο και τόπο διακοπών από την δεκαετία του ΄70.

Στην εξοχική της κατοικία εκεί βρεθήκαν κατά καιρούς πολύ σπουδαίοι άνθρωποι όπως η Άλκη Ζέη και ο Γιώργος Σεβαστίκογλου,ο φωτογράφος Γιώργος Αρβανιτίδης, ο Γιάννης Μαρής, η Λιάνα Κανέλλη και πολλοί άλλοι που πολλές φορές ήταν και οι πρώτοι ακροατές των έργων της.

Η έννοια της ήταν πάντα η πνευματική τροφή των ανθρώπων και ιδιαίτερα των παιδιών γι΄αυτό με δική της πρωτοβουλία συγκεντρώθηκαν βιβλία ώστε να δημιουργηθεί μια βιβλιοθήκη για τους μικρούς μαθητές του χωριού”, είπε στο LamiaReport, η Χρύσα Στεφανή-Χαρμαντζή, που είχε την τύχη να γνωρίσει από κοντά αυτή τη σπουδαία γυναίκα, όπως και άλλοι κάτοικοι του Αχινού.

“Έφυγε” η συγγραφέας Ζωρζ Σαρή

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε