Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Το καλύτερο εμφιαλωμένο νερό στον κόσμο είναι ελληνικό

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

H επίσημη τελετή βράβευσης του φυσικού μεταλλικού νερού ZARO’S, το οποίο απέσπασε το χρυσό βραβείο του “Καλύτερου Εμφιαλωμένου Νερού στον κόσμο” στο πλαίσιο του 27ου Berkeley Springs International Water Tasting έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο Ηράκλειο κατά την διάρκεια εκδήλωσης παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.

Στον διαγωνισμό που έγινε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και είναι ο παλαιότερος και μεγαλύτερος διαγωνισμός γευσιγνωσίας νερού παγκοσμίως συμμετείχαν συνολικά περισσότερα από 600 νερά από όλο τον κόσμο και το ZARO’S, που προέρχεται από πηγές που βρίσκονται στους πρόποδες του Ψηλορείτη, αξιολογήθηκε από 12 κριτές, ανάμεσα στους οποίους διεθνούς φήμης γευσιγνώστες νερού, οι οποίοι έλαβαν υπόψη τους κριτήρια όπως η οσμή, όψη, γεύση, επίγευση και υφή το βράβευσαν με το χρυσό βραβείο του “Καλύτερου Εμφιαλωμένου Νερού στον κόσμο”.

“Η Κρήτη είναι διάσημη για τη φυσική της ομορφιά, τη φιλοξενία των κατοίκων της και το υπέροχο φαγητό της. Τώρα θα γίνει διάσημη και για το νερό της”, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η εκπρόσωπος του Berkeley Springs International Water Tasting Jill Klein Rone, κατά την τελετή της βράβευσης. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ZARO’S Γιώργος Σταματάκης μίλησε για “μια ιστορική στιγμή δικαίωσης και περηφάνιας για όλη την οικογένεια του ZARO’S” και αναφέρθηκε στην παγκόσμια διάσταση της διάκρισης. Ο γενικός διευθυντής της ZARO’S Χριστόφορος Παπαδημητράκης αφιέρωσε το βραβείο σε όσους συνέβαλαν διαχρονικά σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία και υπογράμμισε “Είναι ένα βραβείο που γράφει πάνω του πολλά ονοματεπώνυμα: Τα ονόματα των κατοίκων του Ζαρού που σχεδόν πριν από 30 χρόνια, μάζευαν κυριολεκτικά δραχμή-δραχμή το πρώτο κεφάλαιο της εταιρείας. Γράφει τα ονόματα των ανθρώπων με θέσεις ευθύνης στις δημοτικές αρχές του τόπου που στηρίζουν διαχρονικά την εταιρεία αλλά και τα ονόματα των 60 εργαζομένων της εταιρείας που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να φτάνει το νερό από την πηγή στο Αμάτι στα σπίτια όλων μας, αυτούσιο και με όλα τα θρεπτικά του στοιχεία”.

“Και ασφαλώς, συνέχισε, το βραβείο γράφει και τα ονόματα των συνεργατών μας και ασφαλώς με μεγάλα γράμματα τα ονόματα των 1.088 μικρομετόχων της εταιρείας, που πίστεψαν και οραματίστηκαν ότι το νερό του Ψηλορείτη θα κατακτούσε κάποια στιγμή την κορυφή του κόσμου”. 

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης χαρακτήρισε το νερό ZARO’S ως “έναν από τους καλύτερες πρεσβευτές της Κρήτης στο εξωτερικό” και ο δήμαρχος Φαιστού, Γιώργος Αρμουτάκης, έκανε λόγο για μια ιστορική μέρα για όλη την περιοχή. Επίσης, ο χρυσός Παραολυμπιονίκης, Μανώλης Στεφανουδάκης συνεχάρη την εταιρεία για την παγκόσμια διάκριση, ευχαρίστησε θερμά τη διοίκηση τόσο για τη διαχρονική ενίσχυση του Συλλόγου ΑΜΕΑ “Το Μέλλον” όσο και για την έμπρακτη υποστήριξη των αθλητικών του δραστηριοτήτων δηλώνοντας περήφανος που το λογότυπο του ZARO’S βρίσκεται στη φανέλα του.

Τέλος, οι βουλευτές και ευρωβουλευτές της Κρήτης, έστειλαν τα συγχαρητήρια τους, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης και πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Μανόλης Χνάρης καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης μίλησαν κάνοντας θερμές και επαινετικές αναφορές στην επιτυχία του ZARO’S.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε