Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου της Θεσσαλονίκης έγινε 30 χρονών!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εορταστική, επετειακή η φετινή διοργάνωση ορίστηκε για το δεκαπενθήμερο από 3 ως 19 Ιουνίου.

Στα εκθετήρια του Φεστιβάλ στο πλακόστρωτο της παραλίας της Θεσσαλονίκης φιλοξενούνται 300 και πλέον εκδοτικοί οίκοι με 30.000 και πλέον τίτλους βιβλίων από την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή. Αξίζει να αναφέρουμε πως η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και τον Κώστα Βάρναλη.

Για τον γιορτασμό των 30 χρόνων από την ίδρυση του φεστιβάλ βιβλίου συγκροτήθηκε τιμητική επιτροπή την οποία αποτελούν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο περιφερειάρχης, οι πρυτάνεις του Αριστοτελείου και του πανεπιστημίου Μακεδονίας και άλλοι εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

Οι εκδηλώσεις του πνευματικού Μαΐου που προηγούνται και “προαναγγέλλουν” το φεστιβάλ είναι φέτος αφιερωμένες στον σκηνοθέτη Ζυλ Ντασσέν στην ελληνίστρια Ζακλίν ντε Ρομιγί και το θεατρικό συγγραφέα Τενεσί Ουίλιαμς.

Για την Κυριακή 5 Ιουνίου, που είναι Παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος, προγραμματίστηκε ήδη δημόσια συζήτηση για τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία με ομιλητές τον υφυπουργό μεταφορών, υποδομών και δικτύων Σπύρο Βούγια και τον αντιδήμαρχο αστικού σχεδιασμού πολεοδομίας και δικτύων Ανδρέα Κουράκη, ενώ θα ακολουθήσει βόλτα με καραβάκια στο Θερμαϊκό.

Το φεστιβάλ βιβλίου στην παραλία του Λευκού Πύργου της Θεσσαλονίκης θα λειτουργεί καθημερινά από τις 6.30 το απόγευμα ως τις 11 το βράδυ, ενώ τις Κυριακές θα λειτουργεί και το πρωί (από τις 10.30 ως τις 13.00).

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε