Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Το ΣΔΟΕ πήγε… Μάταλα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δεν πήγαν μόνο τα …πρώην παιδιά των λουλουδιών και οι σημερινοί ανήσυχοι νεολαίοι, ούτε μόνο όσοι ήθελαν να χαλαρώσουν.

Πήγαν και όσοι ήθελαν να …εισπράξουν για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου. Ο λόγος για το ΣΔΟΕ που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος βρέθηκε στην περιοχή των Ματάλων.

Όπως γράφει το Prismanews.gr, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κλιμάκιο του σώματος δίωξης οικονομικού εγκλήματος εμφανίστηκε στην περιοχή προκειμένου να κάνει σειρά από ελέγχους στις επιχειρήσεις της περιοχής με δεδομένο το γεγονός ότι αυτές τις ημέρες είχαν σκοπό να δεχτούν πολύ κόσμο.

Το ΣΔΟΕ λοιπόν έπρεπε να διαπιστώσει αν είχαν όλοι επιχειρηματίες σκοπό να τηρήσουν τους νόμους και να αποδώσουν τα νόμιμα στο ελληνικό δημόσιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το κλιμάκιο έκανε ελέγχους σε εκατό περίπου επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή βεβαιώνοντας παραβάσεις αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ποσά που βεβαιώθηκαν ανά παράβαση ήταν της τάξης των 800 ευρώ.

Η παρουσία του ΣΔΟΕ φαίνεται ότι αναστάτωσε μια μερίδα επιχειρηματιών που δεν εφάρμοζαν το γράμμα του νόμου και έτσι βρέθηκαν με …μπιλιετάκι ανά χείρας.

Ωστόσο η παρουσία των ανθρώπων του συγκεκριμένου σώματος στην περιοχή των Ματάλων θεωρούνταν αναμενόμενη με δεδομένη τη διαφήμιση που είχε γίνει για το φεστιβάλ αλλά και με δεδομένο τον αριθμό των επισκεπτών που είχε συγκεντρώσει η προηγούμενη διοργάνωση.

Σε μια περίοδο που το κράτος κάνει ασφυκτικούς ελέγχους σε όλα τα επίπεδα αναζητώντας έσοδα, δε θα μπορούσε να εξαιρέσει μια τέτοια διοργάνωση, της οποίας η φήμη έχει φτάσει και στην τελευταία γωνιά της Ευρώπης. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι ο τζίρος της περιοχής από το φεστιβάλ ήταν εξαιρετικά μεγάλος, για να μείνει φέτος ανεξέλεγκτος.

Πάντως στα χνάρια του ΣΔΟΕ φαίνεται πως είναι και η Ιταλική οικονομική αστυνομία όπου σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, οικονομικοί αστυνομικοί θα κάνουν φέτος “διακοπές” σε πολυτελή τουριστικά θέρετρα για να “τσιμπίσουν” τους ιταλούς φοροφυγάδες. ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε