Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Το Βελβεντό δεν ψήφισε λόγω “Καλλικράτη”

Υψηλά είναι τα ποσοστά της αποχής των κατοίκων του Βελβεντού από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνένωση του Δήμου τους στο πλαίσιο του σχεδίου «Καλλικράτης».

Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Βελβεντού, Μανώλης Στεργίου, σε σύνολο 4.850 δημοτών μόλις πενήντα προσήλθαν στις κάλπες από το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. «Αυτό δείχνει ότι η κινητοποίησή μας έχει πετύχει. Το μήνυμα που θέλουμε να μεταφέρουμε είναι ότι διεκδικούμε την αυτονομία του Δήμου Βελβεντού, όπως είχε προταθεί τον περασμένο Απρίλιο, καθώς και ο κόσμος πιστεύει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό και είμαστε πεπεισμένοι για τη βιωσιμότητα του Δήμου», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, για προσπάθεια διάσπασης των κινητοποιήσεων των μηλοπαραγωγών του Τοιχιού Καστοριάς έκανε λόγο στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής αγώνα Βασίλης Βαενάς. Οι μηλοπαραγωγοί είχαν προαναγγείλλει την αποχή τους από τις εκλογές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές που υπέστη η παραγωγή τους πριν από δύο χρόνια. “Τα τελικά αποτελέσματα θα αναδείξουν και τα ποσοστά της αποχής” πρόσθεσε ο κ. Βαενάς.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε