Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Τρεις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά στο Βόλο – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ από το e-volos.gr
ΦΩΤΟ από το e-volos.gr

Η πρώτη συγκέντρωση έγινε στις 09:30 στην Πλατεία Ελευθερίας και το παρών έδωσαν το Εργατικό Κέντρο Βόλου, το ΣΥΡΙΖΑ, το Ξεκίνημα, το ΕΠΑΜ αλλά και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας.

Σύμφωνα με το e-volos, λίγο αργότερα, στις 10:00 ραντεβού έδωσαν τα μέλη του ΠΑΜΕ και ο Σύλλογος Καθαριστριών του Νομού Μαγνησίας στην Πλατεία Πανεπιστημίου
ενώ την ίδια ώρα έκαναν συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ, η Ανοιχτή Συνέλευση Μαγνησίας και Φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

ΦΩΤΟ από το e-volos

ΦΩΤΟ από το e-volos

Μετά από τις ξεχωριστές πορείες που έκαναν οι πολίτες, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, του δικομματισμού και της ανεργίας,
έφτασαν στην συμβολή των οδών Δημητριάδος με Αγίου Νικολάου στον Βόλο, όπου βρισκόταν το πρώτο Εργατικό Κέντρο Βόλο, καταθέτοντας στεφάνια και λουλούδια καθώς σε εκείνο το σημείο είχε πέσει νεκρός σε ηλικία 32 ετών ο Νίκος Μπουμπατζής κατά την διάρκεια των εργατικών κινητοποιήσεων της 2 Ιουνίου 1936, μετά από επίθεση πάνοπλων δυνάμεων της χωροφυλακής.

ΦΩΤΟ από το e-volos

Δεν υπήρξε καμία ένταση μεταξύ των ανθρώπων που βγήκαν σήμερα στους δρόμους για να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά και τις αστυνομικές δυνάμεις, που παρακολουθούσαν διακριτικά.

Διαβάστε ακόμα:

Στους δρόμους οι Κρητικοί για την Πρωτομαγιά – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Μεγάλη συμμετοχή στις πορείες για την Πρωτομαγιά – Ένταση από αντιεξουσιαστές – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Θεσσαλονίκη: Πέντε συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά – ΒΙΝΤΕΟ

Αρνητικό ρεκόρ συμμετοχής στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε