Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Τρία μέτωπα στη Χίο – Ολική καταστροφή στο νησί

Τρία μέτωπα στη Χίο – Ολική καταστροφή στο νησί

Με τη φωτιά να περνάει δίπλα Πυργί και στον οικισμό της Σιδηρούντας τη νύχτα οι κάτοικοι έμειναν για ακόμη μια νύχτα ξάγρυπνοι, βλέποντας την περιοχή τους να καταστρέφεται.

Ο δήμαρχος Χίου περιγράφει την πύρινη λαίλαπα ως την τρίτη καταστροφή της Χίου μετά την καταστροφή απ’ τους Οθωμανούς και τον φονικό σεισμό του 1881.

Τα μοναδικά μαστιχοχώρια κινδυνεύουν. Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν και πάλι οι ρίψεις από αεροπλάνα και ελικόπτερα όμως η φωτιά είναι έρπουσα λόγω των ανέμων υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αν και μεγάλες είναι διασπασμένες σε μια προσπάθεια να μην δημιουργηθούν εκτός των βασικών και νέα μέτωπα.

Από το πρωί τρία είναι τα μεγάλα μέτωπα.

Το ένα καίει κοντά στο Πυργί, το χωριό που παράγει περίπου το 1/4 της μαστίχας. Σοβαρότατη είναι η κατάσταση και στους Ολύμπους, αλλά και στο μέτωπο της Παναγιάς της Σικελιάς.

Στο νησί αναμένεται να φτάσουν ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της ομάδας “Δευκαλίων”, αλλά επιπλέον 90 πυροσβέστες καθώς οι άνεμοι που φτάνουν και τα 8 μποφόρ κατά περιόδους κάνουν σχεδόν αδύνατη την πλήρη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Ήδη απ’ όπου πέρασαν οι φλόγες δεν άφησαν παρά μόνο καταστροφή. 70.000 στρέμματα έχουν καταστραφεί, οι κάτοικοι σε Λιθί, Ελάτα, Βέσσα και Αρμόλια μετρούν πληγές

Διαβάστε επίσης:
Κρανίου τόπος η Χίος – Απειλεί τα μαστιχοχώρια η φωτιά

Πήλιο: Μαίνεται η πυρκαγιά σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε