Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τριήμερο κινητοποιήσεων για τους αγρότες της Κρήτης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τις τριήμερες κινητοποιήσεις “εγκαινίασαν” από σήμερα οι αγρότες της Κρήτης, ζητώντας την ικανοποίηση σειράς αιτημάτων τους.

Οι αγρότες του Ηρακλείου συγκεντρώθηκαν, το μεσημέρι, στον κόμβο του Γιόφυρου, όπου παράταξαν τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα στην άκρη του δρόμου και μοίρασαν, δωρεάν, κηπευτικά στους οδηγούς. Παράλληλα, προχώρησαν σε κατάληψη, για 15 λεπτά, του δρόμου προς την εθνική οδό.

Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί την Τρίτη και την Τετάρτη, ημέρα της πανεργατικής γενικής απεργίας, κατά την οποία οι αγρότες δηλώνουν ότι θα δώσουν δυναμικό “παρών” στο Πανηρακλειώτικο συλλαλητήριο.

Στο Λασίθι, οι αγρότες συγκεντρώθηκαν, σήμερα, στον κόμβο του Αγίου Νικολάου ενώ την Τετάρτη συνεχίζουν με αποκλεισμό του δρόμου στο Σεληνάρι και πορεία προς την Περιφέρεια Κρήτης.

“Ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Δεν ζητάμε παροχές. Δεν είμαστε επαίτες. Αγωνιζόμαστε για να συνεχίσουμε να παράγουμε, για να παραμείνουμε στον τόπο μας και στη γη μας” αναφέρεται, χαρακτηριστικά, σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου.

Επίσης, η ΟΑΣΝΗ τονίζει ότι “οι αγρότες της Κρήτης ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον αγώνα των αγροτών όλης της χώρας, για έναν αγροτικό τομέα που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, για έναν αγροτικό τομέα που παράγει εθνικό πλούτο”.
Ακόμη, λένε το δικό τους “όχι”, “στις πολιτικές της εξαθλίωσης, της ταπείνωσης και του αφανισμού των Ελλήνων αγροτών”.

Διαβάστε ακόμα:

Έβρος: Οι αστυνομικοί δεν είχαν βρει όλη την ηρωίνη! – Τη βρήκαν μετά από 4 μήνες μέσα στο κατασχεμένο αυτοκίνητο!

Βίντεο Ντοκουμέντο: On camera η δολοφονική επίθεση στις Σκουριές Χαλκιδικής!

Αλεξανδρούπολη: Ριφιφί σε κοσμηματοπωλείο – Μπήκαν από τη διπλανή πολυκατοικία

Γρεβενά: Πεινασμένη αρκούδα “εγκαταστάθηκε” σε εκτροφείο θηραμάτων και έτρωγε τις τροφές των ζαρκαδιών!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε