Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τρίκαλα: Λουκέτο έβαλαν τα μισά βενζινάδικα

Τρίκαλα: Λουκέτο έβαλαν τα μισά βενζινάδικα

Στα όριά τους έχουν φτάσει οι ιδιοκτήτες υγρών καυσίμων στα Τρίκαλα, οι οποίοι κατά τη Γενική τους Συνέλευση την Τρίτη έκαναν τον… θλιβερό απολογισμό!

Ο ίδιος ο πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών κ. Τάσος Γκούμας χαρακτήρισε τη κατάσταση την οποία βιώνουν οι επαγγελματίες του κλάδου ως… «τραγική»!…  Η οικονομική κρίση ισοπέδωσε τον κλάδο στα Τρίκαλα καθώς μπήκαν δεκάδες λουκέτα τα τελευταία δυο χρόνια.

Και τα προβλήματα δεν έχουν τέλος. Οι απόπειρες και οι ληστείες σε ιδιοκτήτες βενζινάδικων, καθώς και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν προ μηνών στους βενζινοπώλες για εκπρόθεσμες δηλώσεις στο πρόγραμμα «Ήφαιστος» έρχονται να κάνουν την κατάσταση ακόμα χειρότερη.

Όπως γράφει το “Tirkalavoice”, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία σε επίπεδο Νομού Τρικάλων έκλεισαν την τελευταία διετία τα… μισά πρατήρια (για 52% έκανε λόγο ο πρόεδρος) και όσα απέμειναν βρίσκονται τα περισσότερα τα… όριά τους, καθώς το περιθώριο κέρδους είναι ελάχιστο, η τιμή απλησίαστη και η κατανάλωση συνεχώς μειώνεται.

Στην εκδήλωση παρέστη εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, ο οποίος απάντησε σε ερωτήματα βενζινοπωλών της περιοχής μας, αλλά να δώσει και μια σειρά συμβουλών προκειμένου να προστατέψουν τις ζωές τους και τις περιουσίες τους. Οι βενζινοπώλες είναι ανάστατοι μιας και τους τελευταίους δυο μήνες είχαμε τρεις ενέργειες εναντίον τους από ενόπλους στην περιοχή μας.

Αναφορά έγινε και στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν προ μηνών στους βενζινοπώλες και που φτάνουν μέχρι και εκατομμύρια ευρώ, για εκπρόθεσμες δηλώσεις στο πρόγραμμα «Ήφαιστος». Οι πιο πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν μειώσεις στα πρόστιμα ακόμη και κατά 90%, κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να ικανοποιεί τους βενζινοπώλες, που θεωρούν εντελώς αβάσιμη την επιβολή των προστίμων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε