Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Τρίκαλα: Το μπουρίνι σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του!

ΦΩΤΟ www.trikalaola.gr

Ζημιές σε 20.000 στρέμματα με καλλιέργειες άφησε πίσω του το ξαφνικό μπουρίνι με χαλάζι, δυνατή βροχόπτωση και δυνατό αέρα που έπληξε xθες περιοχές των Τρικάλων από τις 3:30 μέχρι τις 4:00.

Ζημιές σε είκοσι χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες προκλήθηκαν από την έντονη χαλαζόπτωση στους δήμους Βασιλικής και Φαλώρειας του νομού Τρικάλων. Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν σε βαμβάκια, ελαιόδεντρα, μποστάνια, καπνά, καλαμπόκια και κηπευτικά.

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές. Ο αρμόδιος αντινομάρχης Γιώργος Γεωργίου, επικεφαλής του κλιμακίου, επισήμανε πως η χαλαζόπτωση που διήρκεσε μισή ώρα κατέστρεψε περίπου 12.000 στρέμματα καλλιεργειών στο δήμο Βασιλικής, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές και στο δήμο Φαλώρειας.

‘Οπως γράφει το www.trikalaola.gr στο 4ο χλμ. Τρικάλων – Καλαμπάκας το μπουρίνι που έμοιαζε με τυφώνα, σάρωσε τα πάντα σε αντιπροσωπία της PEUGEOT.

ΦΩΤΟ www.trikalaola.gr

Σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα στον εξωτερικό χώρο της έκθεσης, καταπλακώθηκαν από την πτώση του σκέπαστρου.

ΦΩΤΟ www.trikalaola.gr

Σύμφωνα πάντα με το www.trikalaola.gr από τις βιτρίνες που έσπασαν κινδύνεψε κι ένα 4χρονο αγοράκι.

ΦΩΤΟ www.trikalaola.gr

Τα καδρόνια και τα μεταλλικά σκέπαστρα έφτασαν στο δρόμο. Μία νταλίκα που περνούσε εκείνη την ώρα, φρέναρε απότομα, κλάταρε ένα λάστιχο και λίγο έλειψε να χάσει τον έλεγχο ο οδηγός. Τα υπόγεια της έκθεσης είχαν όλα πλημμυρίσει και στο πίσω μέρος έσπασαν δένδρα.

Αναδημοσίευση από το www.trikalaola.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε