Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τρίτο στον κόσμο το λογότυπο Κρητικού για τον ΟΗΕ

φωτό από cretalive.gr
φωτό από cretalive.gr

Παγκόσμια διάκριση γνώρισε ένας Ηρακλειώτης, graphic designer στο διαγωνισμό για την ανάδειξη του λογοτύπου του Οργανισμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στα πλαίσια της ετήσιας συνέλευσης των μελών του Ο.Η.Ε., η οποία έλαβε χώρα στην έδρα του οργανισμού στην Νέα Υόρκη διεξήχθη το gala βράβευσης, για την ανάδειξη λογοτύπου του Οργανισμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το λογότυπο – σχέδιο του Ηρακλειώτη designer Μακρογαμβράκη Νικόλαου, της DOT Creative Studio, βραβεύτηκε τρίτο, ανάμεσα σε 15300 συμμετοχές σχεδιαστών από 190 χώρες.

φωτό απο cretalive.gr

Η διαδικασία ανάδειξης του διαγωνισμού, όπως αναφέρει το cretalive.gr, έγινε μέσω μίας online ψηφοφορίας από τον ιστότοπο του Οργανισμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων , καθώς και από μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανάμεσα στους κριτές, οι οποίοι επέλεξαν την τελική δεκάδα , υπήρχαν διακεκριμένα πρόσωπα της παγκόσμιας κοινότητας , όπως oi κάτοχοi του Νομπελ Ειρήνης Aung San Suu Kyi, Jimmy Carter (39oςΠρόεδρος των Η.Π.Α , Mikhail Gorbachev (πρώην Γ.Γ του Κ.Κ., και πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης , Muhhamed Yunnus, μέλος της Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Η.Ε , ακτιβιστής οικονομολόγος ιδρυτής της Grameen Bank, ο ιδρυτής της WIKPEDIA Jimmy Wales, και ο κομμισάριος του Ο.Η.Ε. Navanathem Piley.

Συντονιστές της βραδιάς ήταν η Ann Curry απο το NBC μαζί με τον Michael Elliott (πρόεδρος του ONE). Επίσης, παρεβρισκόμενοι στο Gala ήταν εξέχουσες προσωπικότητες υποστηρικτών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλον τον κόσμο , ανάμεσα τους η τραγουδίστρια οπερας Jessye Norman καθώς και ο διεθνούς φήμης ηθοποιός Robert de Niro καθώς και αρκετοί από τους ηγέτες των χωρών μελών του Ο.Η.Ε. .

φωτό από cretalive.gr

Νικητής του διαγωνισμού αναδείχθηκε ο τριανταδιάχρονος Σέρβος σχεδιαστής Pedrag Stakitc από το Βελιγράδι .

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε