Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Βάσεις 2017: Έμαθε στις διακοπές την πιο ευχάριστη είδηση – Τα όνειρα της γλυκιάς Μυρσίνης [pics]

Βάσεις 2017

Η Πατρινή Μυρσίνη Χαμακιώτη βρίσκεται στη Σκόπελο. Από εκεί μιλάει για το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων, την προσπάθεια που συνολικά έκανε τα προηγούμενα χρόνια και τα σχέδιά της για το μέλλον…

Η Πατρινή Μυρσίνη Χαμακιώτη από το πειραματικό λύκειο της Λάγγουρας, εισήχθη πρώτη σε σειρά κατάταξης στην Ιατρική Πάτρας με 19.600 μόρια. Η Μυρσίνη από τη Σκόπελο όπου βρίσκεται κάνοντας διακοπές (δικαιωματικά μετά από τόση προσπάθεια) μίλησε για το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων, την προσπάθεια που συνολικά έκανε τα προηγούμενα χρόνια και τα σχέδιά της για το μέλλον.

“Δεν ένιωσα ποτε τη δυσκολία ή την κούραση, ο στόχος υπερκαλυπτε τα πάντα. Η αληθεια ειναι οτι διάβαζα αρκετές ώρες, αλλα δεν ήταν κάτι δυσάρεστο. Το διαβασμα ήταν και ειναι ένα απο τα χόμπι μου και στις εξετάσεις δε δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα”, λέει η γλυκιά Μυρσίνη που έκανε περήφανους τους γονείς και τους στενούς της συγγενείς. “Θεωρώ οτι τα θέματα ήταν ιδανικά, διαβαθμισμένης δυσκολίας. Όσο για τους στόχους μου, πρώτη επιλογή μου ειναι πάντα η Ελλάδα, αλλα επειδή θέλω να ασχοληθώ με την έρευνα σε μεγάλα επιστημονικά κέντρα, ίσως για ένα διάστημα λείψω στο εξωτερικό”.

βασεις 2017

Η πρώτη των πρώτων στη Δυτική Μακεδονία

Ανακοινώθηκαν οι Βάσεις 2017, και στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης εισάγεται, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, η πρώτη των πρώτων στη Δυτική Μακεδονία Ελευθερία Βλάχου, απόφοιτη πλέον, του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης. Η βαθμολογία της είναι από τις υψηλότερες σε ολόκληρη τη χώρα για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Με 19.667 μόρια η Ελευθερία Βλάχου (με καταγωγή από Σέρβια και Βελβεντό) κάνει όνειρα για το μέλλον της και φυσικά δέχεται συγχαρητήρια από φίλους και συγγενείς της.

“Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα τόσο υψηλή βαθμολογία. Μου χάρισε ανέλπιστη χαρά και κυρίως ανακούφιση γιατί η προσπάθεια μου είχε ανταμειφθει. Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι εξεταζόμενοι έχουν πάνω κάτω σχηματίσει μία εικόνα για την επίδοση τους πριν βγουν τα αποτελέσματα. Επειδή, όμως, εμπλέκεται το υποκειμενικό στοιχείο του ανθρώπινου παράγοντα, κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος. Ήλπιζα να έχω γράψει τόσο όσο άξιζε η προσπάθεια μου» λέει η γλυκιά αριστούχος και συνεχίζει…

Βάσεις 2017

Γενικότερα, στις εξετάσεις δε χωρούν συναισθηματισμοί ενώ τα λόγια των τρίτων περιττεύουν. Χρειάζεται αυτογνωσία και ορθολογιστική θεώρηση των πραγμάτων, ψυχραιμία και πίστη στην προσπάθεια. Όποιος καταβάλλει προσπάθεια δεν έχει λόγο να αγχώνεται. Το άγχος λειτουργεί ανασταλτικά και μπορεί να ακυρώσει την όποια καλή προετοιμασία. Οι βόλτες είναι αναγκαίες, η πνευματική ανάταση, ακόμη κι αν διαρκεί ελάχιστα, τροφοδοτεί το διάβασμα με θετικότητα.

Πηγή: thebest.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις