Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Βοιωτία: Ναρκωτικά και όπλα – Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά τις 4 συλλήψεις [pics]

ΦΩΤΟ από ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ από ΕΛ.ΑΣ.

Οι πρώτες συλλήψεις έγιναν χθες το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή των Δερβενοχωρίων Βοιωτίας. Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν…

αρχικά τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας 60χρονος, ένας 36χρονος και μία 53χρονη, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών, καθώς και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων και του τελωνειακού κώδικα. Επιπλέον, συνελήφθη ένας 54χρονος για κατοχή ναρκωτικών. Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε αρχικά σπίτι στο οποίο διέμεναν οι 3 πρώτοι συλληφθέντες.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, όπου εντοπίστηκε και ο 54χρονος, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 7 νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα 2 κιλών χασίς, πιστόλι κρότου και 4 φυσίγγια κρότου, κυνηγετικό όπλο και 113 κυνηγετικά φυσίγγια, διαφόρων τύπων, 2 ζυγαριές και 7 ναρκωτικά δισκία, 9 κιλά και 200 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, μεγάλος αριθμός από σπόρους κάνναβης, αλλά και νάιλον συσκευασιών, πρόσφορες για την συσκευασία των ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, οι ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης που βρέθηκαν στην οικία των 60χρονου, 53χρονης και 36χρονου, προέρχονταν από δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσαν σε αγρόκτημα σε περιοχή της Αττικής, τις οποίες ακολούθως απέκρυπταν στην οικία τους, με σκοπό την περεταίρω διακίνησή τους.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε χθες το απόγευμα στο ανωτέρω αγρόκτημα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν: 50 δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος,ύψους έως και 2 μέτρων τα οποία εκριζώθηκαν, 1.694 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, πλήρης εξοπλισμός για την καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης και ειδικότερα λάμπες, μετασχηματιστές, ροοστάτης, χρονοδιακόπτης, θερμόμετρο – υγρασιόμετρο, μπαλαντέζες κ.λ.π., σπόροι κάνναβης και πλαστική βάση ανάπτυξης σπόρων κάνναβης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε