Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Βόλος: 66 προσαγωγές αντιφασιστών πριν από εκδήλωση της Χρυσής Αυγής

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δεκάδες προσαγωγές έγιναν στο Βόλο λίγο πριν την προγραμματισμένη αντιφασιστική πορεία και την ταυτόχρονη διανομή τροφίμων από μέλη της Χρυσής Αυγής

Άνδρες των ΜΑΤ γέμισαν τους κλειστούς δρόμους στο Βόλο υπό το φόβο επεισοδίων από την προγραμματισμένη αντιφασιστική πορεία την ώρα της διανομής τροφίμων από την Χρυσή Αυγή, μόνο σε Έλληνες.

Πλοίο με τρόφιμα κατέπλευσε στο λιμάνι της πόλης ενώ σύμφωνα με την αστυνομία αντιφασίστες επιχείρησαν να διακόψουν την εκφόρτωση των προϊόντων και η αστυνομία προχώρησε σε 66 προσαγωγές. Μεταξύ των προσαχθέντων όπως γράφει το e-volos και ο συνδικαλιστής Γιάννης Χατζηγιάννης…

Η αντιφασιστική πορεία εξελίχθηκε σε πορεία αλληλεγγύης για τους προσαχθέντες. Τα 66 και πλέον άτομα που προσήχθησαν φώναξαν συνθήματα μέσα στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας με τους αλληλέγγυους που βρίσκονταν απέξω να απαντούν.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία μοίρασαν στους Βολιώτες με αντιφασιστικό έντυπο υλικό.

H πορεία κατέληξε στην Αστυνομική Διεύθυνση όπου αλληλέγγυοι ζήτησαν την απελευθέρωση των προσαχθέντων. Μέχρι στιγμής 7-8 άτομα έχουν ήδη αφεθεί ελεύθερα. Οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν και λίγα μόνο άτομα παραμένουν στο σημείο.

Όπως γράφει το e-volos εξοργισμένοι είναι οι καταστηματάρχες του κέντρου του Βόλου με τους Αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, οι οποίοι, όπως υποστηρίζουν, δεν θα έπρεπε, ενώ γνωρίζουν το πρόβλημα, να επιτρέψουν στην Χρυσή Αυγή να διοργανώσει διανομή τροφίμων την ίδια ημέρα με την προγραμματισμένη αντιφασιστική πορεία, πόσο μάλλον στο κέντρο του Βόλου, το οποίο από το πρωί, με πάνοπλους αστυνομικούς σε κάθε γωνία του κέντρου, θυμίζει άλλες εποχές, με τραγικά αποτελέσματα στους τζίρους τους και μάλιστα αυτές τις ημέρες που περίμεναν να δουλέψουν.

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε