Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Βόλος: Η εξήγηση του κλέφτη μετά τη σύλληψη σε σούπερ μάρκετ – Οι ατάκες στο δικαστήριο!

Βόλος

Ο νεαρός μπήκε στο σούπερ μάρκετ και λίγο αργότερα βρισκόταν με χειροπέδες. Κατά τη διάρκεια της δίκης, η απολογία του δράστη προκάλεσε αντιδράσεις…

Εκλεψε εννέα φιάλες ουίσκι από σούπερ μάρκετ με σκοπό, όπως είπε, την αυτοκτονία του. Ήθελε να καταναλώσει τα ποτά με ναρκωτικά και να «φύγει» από τη ζωή, αλλά δεν τα κατάφερε. Αυτό υποστήριξε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για να δικαιολογήσει τις πράξεις του, ο 36χρονος Έλληνας που συνελήφθη για 4 κλοπές σε σούπερ μάρκετ του Βόλου. Είπε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών και ότι δεν αντέχει άλλο.

Βόλος: Οι διάλογοι στο δικαστήριο

«Γι’ αυτό άρπαξα τόσα πολλά ουίσκι, για να “φύγω”, αλλά δυστυχώς, δεν τα κατάφερα», έλεγε στο δικαστήριο, ζητώντας να δείξει επιείκεια στην απόφασή του και να του επιβάλει τη μικρότερη δυνατή ποινή. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε δεκαοχτώ μήνες φυλάκιση μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, εφέσιμη. «Αν δεν αλλάξετε δρόμο θα καταλήξετε ή στη φυλακή ή σε κανένα παγκάκι, κρύος», του επισήμανε ο εισαγγελέας έδρας προτείνοντας την ενοχή του.

Οι εξηγήσεις του δράστη για τις κλοπές από σούπερ μάρκετ

Ο 36χρονος είχε παραδεχτεί κατά την ακροαματική διαδικασία ότι κλέβει ποτά από μάρκετ και τα πουλάει αντί του ποσού των 10 ευρώ όπου βρει πρόσφορο έδαφος με σκοπό να εξασφαλίσει τη δόση του. Εντούτοις αυτή τη φορά έκλεψε τόσα πολλά μπουκάλια, γιατί όπως ισχυρίστηκε είχε άλλο σκοπό.

Οι μάρτυρες κατηγορίας, ένας διευθυντής μάρκετ και μία υποδιευθύντρια, είχαν ζητήσει από το δικαστήριο την καταδίκη του, καθώς όπως ενημέρωσαν την έδρα, τον έχουν συγχωρήσει πολλές φορές στο παρελθόν. Ο 36χρονος συνελήφθη προχθές στις 12 το μεσημέρι μετά από αναγνώρισή του από φωτογραφίες για τέσσερις κλοπές σε μάρκετ, οι τρεις στο ίδιο κατάστημα και η τέταρτη σε άλλο, οι οποίες συνέβησαν μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου και 4 Οκτωβρίου 2017.

Από τα ράφια των καταστημάτων άρπαξε συνολικά εννέα φιάλες ουίσκι. Μετά το πέρας του Αυτοφώρου, ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις