Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Βόλος: “Happy hour” ακόμα και στον καφέ για να ξορκίσουν την κρίση

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κι δε μιλάμε για μία ή δύο καφετέριες αλλά… για τις περισσότερες του Βόλου που εφαρμόζουν τις συγκεκριμένες προσφορές για να γεμίσουν τα τραπέζια τους.

Στην αρχή της κρίσης είδαμε τις καφετέριες να μειώνουν την τιμή του καφέ. Τώρα, οι προσφορές έχουν προχωρήσει τόσο που… σχεδόν πουθενά δεν αγοράζει κάποιος καφέ χωρίς να του προσφέρουν κάτι ακόμα μέσα στην τιμή (τυρόπιτα, κρουασάν κτλ).

Η μόδα των happy hour και happy days έρχεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη βροχή των προσφορών.

Κι αν κάποτε, αυτό το σύστημα το συναντούσαμε σε εστιατόρια, κυρίως σε κινέζικα, τώρα οι Βολιώτες μπορούν να απολαύσουν τον καφέ, το παγωτό, ακόμα και το ποτό τους φθηνότερα σε καφετέριες και μπαρ που το εφαρμόζουν.

Όπως διαβάζουμε στο taxydromos.gr , oυσιαστικά πρόκειται για προσφορές σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες της εβδομάδας και σκοπό έχουν να τονώσουν την αγορά. Εφαρμόζονται τις νεκρές -όπως τις χαρακτηρίζουν οι μαγαζάτορες- ώρες, για να δώσουν κίνητρο στους πελάτες τους να επισκέπτονται τα καταστήµατά τους όταν η κίνηση είναι μειωμένη.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι οι καταστηματάρχες οι οποίοι το θεωρούν ως τη μόνη λύση για να διευκολύνουν τον κόσμο κι άλλοι ως «αναπόφευκτο κακό», αφού τα μαγαζιά που τηρούν τις «χαρούμενες ώρες» αυξάνονται διαρκώς, µε αποτέλεσμα όποιος δεν τις ακολουθήσει να μένει εκτός ανταγωνισμού.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:
Καφετέρια προσφέρει τον καφέ 2,50 ευρώ αλλά από τις 8.00 έως και τις 10.30 το πρωί όλοι οι καφέδες είναι στα 2,00 ευρώ.

Άλλη καφετέρια προσφέρει τους καφέδες μισή τιμή από τις 8:00 έως τις 10.00 το πρωί ενώ τις άλλες ώρες ο καφές έχει  2,50 ευρώ με προσφορά cookies.

Καφέ- Μπαρ, προσφέρει δώρο το δεύτερο ποτό.
Άλλο καφέ προσφέρει “πακέτο” καφέ μαζί με νερό και χειροποίητη τυρόπιτα στα 2,50 ευρώ.

Πολλοί είναι εκείνοι που στους καταλόγους τους ενημερώνουν τους πελάτς ότι κάνουν έκπτωση σε ανέργους και φοιτητές ενώ στο “παιχνίδι” λόγω των ημερών έχουν μπει και… Χριστουγεννιάτικες προσφορές.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε