Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Βόλος: Κατέλαβαν το Δημαρχείο και δε φεύγουν με τίποτα – Εξοργισμένος ο Δήμαρχος

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την κατάληψη κάνουν από χθες οι εργαζόμενοι στον Καλλιτεχνικό Οργανισμό, διεκδικώντας τα χρήματα που τους χρωστάνε…

Όπως διαβάζουμε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ του Βόλου, η πρόεδρος των εργαζομένων Πέπη Αγραφιώτη δήλωσε πως η κατάληψη θα συνεχιστεί επ’ αόριστον καθώς, όπως τόνισε, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, δεδομένου ότι απέτυχε κάθε πιθανότητα δανειοδότησης του Δήμου για να καταβληθούν τα οφειλόμενα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης δήλωσε χθες πως θα τους δοθεί ένα ποσό, μόλις ο Δήμος εισπράξει τα τέλη από τη ΔΕΗ.
Χαρακτηριστικά ο κ. Βούλγαρης ανέφερε: «Είναι γνωστό το οικονομικό πρόβλημα του Δήμου, έσοδα κατά 9 εκ. ευρώ λιγότερα από το 2009, καθώς και ότι δεν εγκρίθηκε το δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αφού οι Επιχειρήσεις πρέπει να προσφύγουν για να λάβουν δάνειο για συγκεκριμένες δαπάνες. Κάναμε μια ανακατανομή των πόρων μέχρι τέλος του χρόνου, παρακάμπτοντας κάποιες δαπάνες οι οποίες μπορούν να αποδοθούν αργότερα, ώστε να δοθεί προτεραιότητα στην πληρωμή των εργαζομένων”.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, έχει ενημερώσει τους εργαζόμενους ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα εξασφαλιστούν πόροι για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα του Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια ανά 20 – 25 ημέρες θα πληρωθούν Οκτώβριος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος, ώστε να μην τους οφείλονται χρήματα μέχρι τέλος του έτους.

Οι εργαζόμενοι δεν έκαναν αποδεκτή την πρόταση του Δημάρχου και συνεχίζουν την κατάληψη, γεγονός που εξόργισε τον κ. Βούλγαρη, ο οποίος τόνισε: «Αυτό το θεωρώ απαράδεκτο, διότι δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι του ΚΟΔΒ να παρεμποδίζουν τη λειτουργία του πυρήνα των υπηρεσιών του Δήμου”.

Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι δεν είναι δυνατόν να κλείσει ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός, που αποτελεί ατού του δήμου και τόνισε ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Πρόβλημα και με τα καύσιμα του Δήμου
Χθες ο κ. Βούλγαρης είπε ότι με εντολή του ο ταμίας του Δήμου έδωσε χρήματα ώστε να προμηθευτεί πετρέλαιο για τα απορριμματοφόρα της Υπηρεσίας Καθαριότητας, που χθες λειτούργησαν κατά το ήμισυ.

Οι δεξαμενές της Υπηρεσίας Καθαριότητας είχαν αδειάσει από πετρέλαιο, αφού ο προμηθευτής δεν πληρώνεται. Μέχρι χθες Δευτέρα τα αποθέματα πετρελαίου για τα απορριμματοφόρα της Υπηρεσίας Καθαριότητας δεν ξεπερνούσαν τα 60 λίτρα και για το λόγο αυτό δούλεψαν μόνο τα μισά…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε