Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Βόλος: Ο Μπέος φέρνει τον Ρουβά – Υποσχέσεις για πανδαισία χρωμάτων και ήχων!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο Σάκης Ρουβάς θα φωταγωγήσει -μαζί με τη μυθική “Αργώ” που είναι σύμβολο του Βόλου- και το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα, όπως δηλώνει ο δήμος Βόλου, που φθάνει τα 24 μέτρα ύψος και φωτίζεται από 80.000 λαμπιόνια…

Μία πανδαισία χρωμάτων και ήχων θα ζήσουν απόψε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Βόλου, με την έναρξη των εκδηλώσεων για τη χριστουγεννιάτικη περίοδο, αφού θα φωταγωγηθεί η πόλη του Βόλου και θα δώσει το «παρών» ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος θα δώσει το έναυσμα για τη γιορτή. Ο εντυπωσιακός στολισμός του Βόλου είναι πρωτότυπος και εκτείνεται σε όλον τον κεντρικό ιστό της πόλης, με αποκορύφωμα τον περίφημο “μπλε ουρανό” που καλύπτει τις οδούς Δημητριάδος, Κουμουνδούρου, Γκλαβάνη, Αγίου Νικολάου και Ερμού στην πλατεία Μητροπόλεως, ενώ παράλληλα διάχυτη είναι η χριστουγεννιάτικη μουσική σε όλη την περιοχή.

Απόψε, ο Σάκης Ρουβάς θα φωταγωγήσει -μαζί με τη μυθική “Αργώ” που είναι σύμβολο του Βόλου- και το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα, όπως δηλώνει ο δήμος Βόλου, που φθάνει τα 24 μέτρα ύψος και φωτίζεται από 80.000 λαμπιόνια. Για το μουσικό μέρος της τελετής θα συμπράξουν 40 δεξιοτέχνες μουσικοί της πόλης του Βόλου, οι οποίοι, με μαέστρο τον Ιωακείμ Μπαλτσαβιά, θα συνοδεύουν μουσικά τη σοπράνο και καθηγήτρια μονωδίας Σύλβια Τσιμπανάκου, το μουσικό σύνολο Voice and Voices, τα 100 παιδιά μέλη της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Την αποκάλυψη του φωτεινού διακόσμου της πόλης, του εντυπωσιακού μπλε ουρανού και της επιβλητικής «Αργούς», θα συνοδεύσει μία σειρά εκπλήξεων για τους θεατές της εκδήλωσης, η οποία θα διαρκέσει περίπου 40 λεπτά και θα μεταδοθεί δορυφορικά σε κάθε γωνιά της γης.

Η φωταγώγηση θα εμπλουτιστεί με πολλές εκπλήξεις για να ακολουθήσει “Χριστουγεννιάτικος Περίπατος” του Σάκη Ρουβά με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου κατά μήκος της λεωφόρου Δημητριάδος προς το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην πλατεία Ρήγα Φερραίου, με μια πομπή – έκπληξη σε ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο φωτισμό.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν 80 μουσικοί, 100 χορωδοί του Δημοτικού Ωδείου και του Voice and Voices, 60 χορευτές, καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου, οι χορογράφοι Κωνσταντίνος Πανόπουλος και Βάσω Τηλιοπούλου, ο μαέστρος Ι. Μπαλτσαβιάς, o διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου και συνθέτης Ανδρέας Μιμαίος και η σοπράνο Σ. Τσιμπανάκου, δηλαδή το σημαντικότερο καλλιτεχνικό δυναμικό όχι μόνο της πόλης του Βόλου, αλλά από το δυναμικό μίας μεγάλης ευρωπαϊκής πόλης με παρελθόν και μέλλον στον πολιτισμό.

Όπως αναφέρεται από τον δήμο Βόλου, «κάτω από τη σκιά του μυθικού πλοίου της Αργούς η πόλη του Βόλου και οι δημότες της θα στείλουν σε όλη την Ελλάδα ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας και θα αποδείξουν ότι “Όταν Θέλουμε, Μπορούμε”. Γιατί ο Βόλος μας μαγεύει, ο Βόλος μας ενώνει…». Σημαντικό πάντως γεγονός είναι ότι μεγάλος αριθμός επισκεπτών βρίσκεται σήμερα στον Βόλο για να παραβρεθεί στην τελετή φωταγώγησης της πόλης και να απολαύσει το εξαιρετικό θέαμα που οργανώνεται από τον δήμο Βόλου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε