Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Βόλος: Σκότωσαν τον Αντώνη Ιωάννου – Η άγρια ληστεία και οι ανατροπές στο δικαστήριο!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τραγική φιγούρα ο εγγονός του θύματος που κατάλαβε ότι ο παππούς του ήταν νεκρός και δεν προχώρησε στα ενδότερα. Η εμπλοκή υπαξιωματικού της αεροπορίας…

Μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε βαριά σκοπούμενη θανάσιμη σωματική βλάβη πρότεινε ο εισαγγελέας έδρας στο Κακουργιοδικείο Καρδίτσας, για τους τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους της ληστείας μετά φόνου που συνέβη τον Απρίλιο του 2016 στον Βόλο, με θύμα τον άτυχο 91χρονο Αντώνη Ιωάννου, συνταξιούχο τραπεζικό υπάλληλο. Χθες στο Κακουργιοδικείο Καρδίτσας συνεχίστηκε η δίκη, με την πρόταση του εισαγγελέα έδρας και τις αγορεύσεις των δικηγόρων. Η συνεδρίαση του δικαστηρίου διακόπηκε στις 17.00 το απόγευμα και θα συνεχιστεί εντός της ημέρας με την ανακοίνωση της απόφασης.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε τη μετατροπή της βασικής κατηγορίας, καθώς δεν προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία ανθρωποκτόνα πρόθεση. Ζήτησε έτσι, οι τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους που είχαν μπει στο σπίτι του θύματος να κριθούν ένοχοι για βαριά σκοπούμενη θανάσιμη σωματική βλάβη και για το αδίκημα της απόπειρας τέλεσης ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ληστείας, που διαπράχτηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, δύο Ρομά, ηλικίας 64 και 58 ετών, πρότεινε την ενοχή τους για απλή συνέργεια στις προαναφερόμενες πράξεις. Υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι του 91χρονου είχαν μπει ένας 40χρονος Ρομά, ένας 42χρονος υπαξιωματικός της Αεροπορίας και ένας 35χρονος ιδιωτικός υπάλληλος. Όλοι τους απολογούμενοι στο δικαστήριο είχαν πει ότι δεν είχα ανθρωποκτόνα πρόθεση. Οι δύο από τους τρεις έριξαν ευθύνες στον 42χρονο υπαξιωματικό για τον θάνατο του 91χρονου συνταξιούχου τραπεζικού υπαλλήλου.

Ο υπαξιωματικός, από την πλευρά του είχε διαψεύσει κάθε ισχυρισμό των συγκατηγορουμένων που ήταν εναντίον του, τονίζοντας ότι ούτε σπρέι πιπεριού χρησιμοποίησε, ούτε προχώρησε σε πράξη βίας κατά του άτυχου ηλικιωμένου. Απολογούμενος στο δικαστήριο, είχε υποστηρίξει ότι ο ίδιος μπήκε στο σπίτι του ηλικιωμένου όταν διαπίστωσε ότι οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί του καθυστερούσαν. Είδε τους χώρους αναστατωμένους, ισχυρίστηκε και δεν βρήκε κανένα στην οικία.

Αποχώρησε τότε από το σπίτι, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να υποστήριξε, αφήνοντας τον ηλικιωμένο σε καλή κατάσταση. Για τον θανάσιμο τραυματισμό του 91χρονου, υπέθεσε ότι κάποιος μπορεί να κρυβόταν στο σπίτι όταν ο ίδιος αποχώρησε. Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος 91χρονος είχε βρεθεί νεκρός στις 12 Απριλίου γύρω στις 9.30 το πρωί. Γειτόνισσα του που είχε ακούσει τον ηλικιωμένο να βογκάει είχε καλέσει σε βοήθεια το ΕΚΑΒ και την αστυνομία, ενώ είχε ειδοποιήσει και τους συγγενείς. Ο εγγονός του 91χρονου, που είχε σπεύσει στο σπίτι πρώτος, δεν είχε αντέξει να μπει στην αποθήκη και να δει τον 91χρονο νεκρό. Η πόρτα από το αποθηκάκι ήταν μισάνοιχτη και τα πόδια του παππού φαινόταν, καθώς ήταν πεσμένος στο πάτωμα. Ο 91χρονος ήταν δεμένος και φιμωμένος.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε