Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Δήμαρχος Λέσβου: Έχουμε πόλεμο! Θα πηδήξω στο λιμάνι για να εμποδίσω τα σχέδια Μουζάλα!

Δήμαρχος Λέσβου: Έχουμε πόλεμο! Θα πηδήξω στο λιμάνι για να εμποδίσω τα σχέδια Μουζάλα!
ΦΩΤΟ από το LesvosPost

Από τις 10:30 το πρωί κάτοικοι από όλη της Λέσβου βγήκαν στους δρόμους, διαδηλώνοντας ειρηνικά για το μεταναστευτικό πρόβλημα του νησιού τους.

Η κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Λέσβου και ως αίτημα είχε την αποσυμφόρηση της Λέσβου από τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στο νησί. Οι κακές καιρικες συνθήκες και η βροχή κατά διαστήματα δεν χάλασε την μεγάλη κινητοποίηση για το μεταναστευτικό..

Με απορριμματοφόρα, Ι.Χ και φορτηγά του Δήμου Λέσβου να κάνουν «χαλασμό», ξεκίνησε η κινητοποίηση της Λέσβου από το Δημαρχείο Μυτιλήνης έως την Πλατεία Σαπφούς όπου περίμεναν φορείς και Λέσβιοι πολίτες. Στην κινητοποίηση πήραν μέρος περίπου 1000 άνθρωποι!

Στην αρχή της κινητοποίησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της φονικής κακοκαιρίας στην Δυτική Αττική. Απών ήταν ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ κος Παλλης (λείπει στην Αθήνα) αλλά και τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Απών επίσης ήταν το ΠΑΜΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΛΑ.Ε. Τα καταστήματα σχεδόν όλα είχαν βάλει λουκέτο.

Δήμαρχος Λέσβου: Θα πέσω στο λιμάνι για να εμποδίσω τα σχέδια Μουζάλα!

«Η φωνή της Λέσβου να ακουστεί δυνατά και να φθάσει μέχρι τα κέντρα αποφάσεων στην Αθήνα. Να αλλάξει η πολιτική που υποβάλλει το νησί στο μαρτύριο της σταγόνας. Να απεγκλωβιστούν άμεσα όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ζουν οι περισσότεροι σε άθλιες συνθήκες. Η Λέσβος δεν είναι ανοικτή φυλακή, ούτε θα επιτραπεί σε κάποιους να την βλέπουν σαν τέτοια» δήλωσε ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός.

Θα έχουμε πόλεμο… είπε ο δήμαρχος Λέσβου. Και κατέληξε αναφέροντας ότι αν η κυβέρνηση φέρει πλοίο για την στέγαση των μεταναστών το χειμώνα, ο ίδιος θα πέσει μέσα στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να σταθεί εμπόδιο στην πραγματοποίηση των σχεδίων Μουζαλα.

Πηγή: LesvosPost

 

Βόρειο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις