Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Λέσβος: Καταγγελία για επίθεση σε δημοσιογράφο από ακροδεξιούς

Λέσβος: Καταγγελία για επίθεση σε δημοσιογράφο από ακροδεξιούς
ΦΩΤΟ από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) καταγγέλλει τον προπηλακισμό και τις ύβρεις που δέχτηκε η δημοσιογράφος-μέλος της Ένωσης, Ανθή Παζιάνου, από ακραία στοιχεία, την ώρα που χθες, 22 Νοεμβρίου, η δημοσιογράφος κάλυπτε την επιχείρηση της αστυνομίας να εκκενώσει την πλατεία Σαπφούς από τους Αφγανούς που επιχειρούσαν να στήσουν ξανά σκηνές.

Σύμφωνα με την καταγγελία της δημοσιογράφου την οποία επικαλείται η ΕΣΗΕΠΗΝ, στην προσπάθειά της να κάνει ρεπορτάζ με μία μικρή ομάδα Αφγανών προσφύγων που βρίσκονταν υπό αστυνομικό κλοιό, ακροδεξιά στοιχεία της Μυτιλήνης με συνεχείς ύβρεις και απειλές της επιτέθηκαν. Όπως τονίζεται, «ούτε η παρουσία της ΕΛΑΣ βοήθησε την όλη διαδικασία και το δημοσιογραφικό έργο».

Με την ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης να λάβει τα δέοντα μέτρα για να αποτραπούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον.

Επίσης, όπως σημειώνεται, «δηλώνεται προς κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιες τακτικές που στόχο έχουν τον εκφοβισμό και τη φίμωση του δημοσιογραφικού κόσμου δεν θα γίνουν ανεκτές από όπου και αν προέρχονται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Βόρειο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις