Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

“Βούλιαξε” από τρακτέρ το κέντρο των Φαρσάλων

ΦΩΤΟ από το onlarissa.gr

Περισσότερα από 80 τρακτέρ βγήκαν σήμερα στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο της κινητοποίησης που διοργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας…

Όπως διαβάζουμε στο onlarissa.gr για δύο ώρες η κυκλοφορία είχε διακοπεί στο κέντρο της πόλης ενώ στην πλατεία Λαού έγινε συγκέντρωση με βασικό ομιλητή τον πρόεδρο της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζο Μαρούδα.

ΦΩΤΟ από onlarissa.gr

Ο κύριος Μαρούδας μίλησε για τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου:

– Να πληρωθούν οι παραγωγοί τα χρήματα που τους χρωστούν οι έμποροι για τα προϊόντα που τους έχουν παραδώσει. (Βαμβάκι, Τομάτα, Γάλα κ.α)
– Να μειωθεί το κόστος παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες όπως το αγοράζουν και οι εφοπλιστές, να μειωθούν τα σημερινά τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 30% για μικρομεσαίους αγρότες, να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και, άμεσα, ν’ αυξηθεί η επιστροφή στο 17%.
– Να γίνει δωρεάν η ανανέωση των αδειών γεωτρήσεων, να μπορούν να ποτίζουν χωρίς περιορισμό στρεμμάτων και αγροτεμαχίων και να μην μπουν υδρόμετρα στις πομώνες.
– Να κατασκευαστούν τα φράγματα Σκοπιάς και Καστρακίου καθώς και ταμιευτήρες, να γίνει εκσυγχρονισμός και υπογείωση του αρδευτικού συστήματος του ΤΟΕΒ.
– Να δοθούν άτοκα καλλιεργητικά δάνεια στους μικρομεσαίους αγρότες, με περίοδο χάριτος όσο διαρκεί η οικονομική κρίση, καθώς, λόγω της μη πληρωμή τους από τους εμπόρους και της μη καταβολής των επιδοτήσεων και των αποζημιώσεων, αδυνατούν να προμηθευτούν τα αγροτικά εφόδια και, γενικότερα, να καλύψουν τα έξοδα της νέας καλλιεργητικής περιόδου.

Ψηφίσματα συμπαράστασης στην κινητοποίηση επέδωσαν διάφοροι φορείς των Φαρσάλων όπως ο Εμπορικός Σύλλογος και η Λαϊκή Συσπείρωση.

Διαβάστε ακόμα:
Πάτρα: Μέσα σε 15 λεπτά ”εξαφάνισαν” 4 τόνους πατάτες!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε