Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

“Βούλιαξε” η Λέσβος από τη νεροποντή – Χείμαρροι, κατολισθήσεις και καταστροφές – Video

“Βούλιαξε” η Λέσβος από τη νεροποντή – Χείμαρροι, κατολισθήσεις και καταστροφές – Video

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η χθεσινή καταιγίδα στο νησί της Λέσβου.

Όπως γράφει το LesvosPost στην αγορά της Ερμού στην προκυμαία Μυτιλήνης και στα γύρο στενά το νερό έφτασε έως και το ένα μετρό με αποτέλεσμα να πλημμυρήσουν πολλά καταστήματα.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους ενώ το νερό παρέσυρε μηχανάκια, πέτρες, κάδους και κλαδιά.

Στην Συκούντα έσπασε ο αγωγός οβριών με αποτέλεσμα οι ακαθαρσίες να μπουν στα σπίτια ενώ στα Κεραμειά τα ορμητικά νερά του ποταμού Ευεγέρτουλα παρέσυραν περίπου 200 πρόβατα με αποτέλεσμα να καταλήξουν δυστυχώς νεκρά μέσα στον ποταμό.

Ο δρόμος προς Γέρα παρέμεινε κλειστός λόγω κατολίσθησης ενώ στα έργα που γίνονται στο χωριό τα φρεάτια άνοιξαν και έπεσαν μέσα αυτοκίνητα και μηχανάκια ενώ κατολισθήσεις σημειώθηκαν και σε άλλους κεντρικούς δρόμους.


Μεγάλες καταστροφές από τα ορμητικά νερά και στην Αγιάσο Λέσβου ενώ πολλές ήταν οι καταγγελίες πολιτών για βουλωμένα φρεάτια και γεμάτους κάδους σκουπιδιών..

Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ιππείου Λέσβου δήλωσε πως: “Η περιοχή του Ευεργέτουλα μετρά τις πληγές της μετά την καταστροφική πλημμύρα και αφού το πρόβλημα επαναλαμβάνεται, επιβάλλεται να οριοθετηθεί από την πολιτεία ο τρόπος που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται αυτή η κατάσταση..”

Πυροσβεστική και αστυνομία κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταποκριθούν στις κλήσεις για βοήθεια και
να διευκολύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων στους απροσπέλαστους από τα ορμητικά νερά δρόμους. Με δελτίο τύπου της η πυροσβεστική υπηρεσία ενημερώνει για τις ενέργειες της σχετικά με τα χθεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα:

«Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες της 01 Δεκεμβρίου 2012 το Δήμο Λέσβου και συγκεκριμένα το Δ.Δ Ευεργέτουλα και την πόλη της Μυτηλήνης η Υπηρεσία μας προέβη σε διάσωση 12 ατόμων από τα αυτοκίνητα τους που είχαν ακινητοποιηθεί λογω της έντονης βροχόπτωσης και μεταφερθήκαν σε ασφαλές σημείο, σε τέσσερις (4) κοπές δέντρων, και ογδόντα (80) κλήσεις για άντληση υδάτων εκ των όποιων οι εβδομήντα (70) ήρθαν εις πέρας. Για την αντιμετώπιση των συμβάντων έλαβαν μέρος 30 άνδρες με 11 οχήματα.»

Διαβάστε επίσης: Πλημμύρισαν σπίτια από την καταιγίδα στη Λέσβο – Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε