Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

“Βούλιαξε” και η Ξάνθη – Φωτό και Video

“Βούλιαξε” και η Ξάνθη – Φωτό και Video

Περισσότερα από 20 είναι τα καταγεγραμμένα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγεια στον κάμπο της Ξάνθης, με την ισχυρή βροχόπτωση να έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στο οδικό δίκτυο του νομού.

«Από τις 8.00 το πρωί έχουμε συνέχεια αναφορές στην υπηρεσία μας για σπίτια που έχουν πλημμυρίσει και καλούμαστε να βοηθήσουμε» επισημαίνει στο ThrakiToday ο διοικητής της Π.Υ. Ξάνθης κος Δημήτρης Γενιτσές, εκτιμώντας πως όσο συνεχίζεται η ισχυρή βροχόπτωση τα προβλήματα θα διογκώνονται.

Διομήδεια, Πετεινός, Φελώνη, Γενισέα, Εξοχή, Δέκαρχο και Εύλαλο είναι μερικά από τα χωριά του κάμπου της Ξάνθης όπου η Π.Υ. Ξάνθης κλήθηκε να βοηθήσει κατοίκους οι οικίες και τα υπόγεια των οποίων είχαν πλημμυρίσει.

Σημαντικά προβλήματα έχουν παρατηρηθεί και στο οδικό δίκτυο του νομού, με την προσπέλαση του κέντρου του χωριού Αλκιόνη να καθίσταται αδύνατη.

Δύο οχήματα εγκλωβίστηκαν στα Κιμμέρια Ξάνθης, και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους.

Κανάλια έχουν υπερχειλίσει προκαλώντας ζημίες σε καλλιέργειες του κάμπου, ενώ παράλληλα τα άσχημο οδικό δίκτυο σε συνδυασμό με το γεγονός πως σε πολλούς οικισμούς τα φρεάτια αποχέτευσης ήταν βουλωμένα από σκουπίδια ανάγκασαν τους κατοίκους να πάρουν φτυάρια και τσάπες και να βγουν στους δρόμους αναλαμβάνοντας την αποσυμφόρηση των δρόμων από το νερό.

Πολλοί είναι αυτοί που επιχειρούν με αυτοσχέδιους μηχανισμούς να απομακρύνουν το νερό από τις αυλές τους, φοβούμενοι πως πιθανή συνέχιση της νεροποντής θα φέρει το νερό μέσα στα σπίτια τους.

Διαβάστε επίσης:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο δήμοι στην Ηλεία – Μια νεκρή απο τις πλημμύρες

Βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε