Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Βουλιάζει” από την απουσία τουριστών η Θεσσαλονίκη

“Βουλιάζει” από την απουσία τουριστών η Θεσσαλονίκη

Πτώση 13% στις κρατήσεις, φόβοι για λουκέτα.

Απογοητευτικά παραμένουν για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα στοιχεία για την τουριστική κίνηση στη Θεσσαλονίκη, όπως επεσήμανε στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αριστοτέλης Θωμόπουλος. Στο 10μηνο φέτος, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, σημειώνεται πτώση 13% στις διανυκτερεύσεις δωματίων και 12% στις διανυκτερεύσεις ατόμων, ενώ η μέση πληρότητα «μετά βίας» φθάνει το 40%. Σύμφωνα με τον κ. Θωμόπουλο και ο τζίρος καταγράφεται μειωμένος κατά 20%.

Όπως εξήγησε, η πτώση αυτή δεν οφείλεται αποκλειστικά στην οικονομική κρίση, αλλά κυρίως στην «οικονομική κατάσταση της περιοχής». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «τα ξενοδοχεία είναι ο καθρέφτης της οικονομίας μιας περιοχής» και επανέλαβε, ότι περίπου 15 ξενοδοχειακές μονάδες πωλούνται και «δεν θα αργήσουν και τα “λουκέτα”, εφόσον δεν αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα η κατάσταση».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Θωμόπουλος υπογράμμισε ότι καθίσταται άκρως επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας συνεδριακού κέντρου στην πόλη, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η Θεσσαλονίκη κατέχει ρεκόρ Γκίνες, δεδομένου ότι διαφημίζεται ως συνεδριακός προορισμός, χωρίς ωστόσο να έχει συνεδριακό κέντρο».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε