Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Βροχή, ένταση και διακοπή στην παρέλαση της Κέρκυρας

φωτό από corfupress
φωτό από corfupress

Επεισοδιακή ήταν η σημερινή παρέλαση αφού διακόπηκε λόγω μικροέντασης αλλά και της… βροχής. Αμήχανοι οι επίσημοι πάνω στην εξέδρα, περιορισμένες ωστόσο οι εκδηλώσεις του κόσμου…

Όπως γράφει το corfupress μικρή ομάδες πολιτών αποφάσισαν να φωνάξουν συνθήματα στο σημείο της παρέλασης, ως αντίδραση στα οικονομικά μέτρα. Ο περισσότερος κόσμος που προσήλθε, περιορισμένος σχετικά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, παρακολούθησε τους μαθητές, τις φιλαρμονικές, τους πρόσκοπους και τα υπόλοιπα τμήματα να παρελαύνουν, ενώ η παρουσία επισήμων πάνω στη σχετική εξέδρα ήταν μικρότερη από κάθε άλλη φορά…

Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος, ο ειδικός γραμματέας του ΥΠΕΞ Αριστείδης Καλογερόπουλος Στράτης, ο Περιφερειάρχης Σπ. Σπύρου, ο δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής, ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Σκούρτης, η Πρύτανης του Ι.Π., ο πρόεδρος του Περ. Συμβουλίου και, όπως είναι υποχρεωμένοι, οι επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού στην Κέρκυρα.

Ο μοναδικός βουλευτής που έδωσε το “παρών” ήταν ο Στέφανος Σαμοΐλης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όμως δεν πήγε στην εξέδρα αλλά στάθηκε με τα στελέχη του κόμματός του απέναντι, ως έκφρασης αντίθεσης σε ό,τι εκφράζει η σημερινή κυβερνητική πολιτική ηγεσία.

Δένδιας και Γκερέκου δεν παρευρέθηκαν, ενώ από πλευράς Δήμου Κέρκυρας ο κ. Τρεπεκλής ήταν ο μοναδικός που παρευρέθηκε αν και αποχώρησε λίγο πριν τελειώσει η παρέλαση.

Στο τέλος της παρέλασης, ομάδα στελεχών του ΕΠΑΜ επιχείρησαν να «παρελάσουν» με τη σειρά τους μπροστά από την εξέδρα των επισήμων κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Λίγο πιο πίσω, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ παρατάχθηκε στη μέση του δρόμου της παρέλασης και απώθησε τους διαδηλωτές δημιουργώντας μία μεγάλη ένταση για την οποία δεν υπήρχε κανείς λόγος…
Την ώρα της έντασης, οι επίσημοι –συμπεριλαμβανομένου και τους εκπροσώπου της κυβέρνησης- έφυγαν γρήγορα από το χώρο της παρέλασης, χωρίς καν να κάνουν τις (καθιερωμένες) δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε.! Προφανώς, υπό το φόβο μην «τα ακούσουν» από τους διαδηλωτές.

Ας σημειωθεί ότι στην πλειονότητά τους οι μαθητές δεν γύρισαν το κεφάλι προς την εξέδρα με το πρόσταγμα του παραστάτη, ενώ ορισμένοι μάλιστα κοίταζαν και σε αντίθετη φορά.

Νωρίτερα, ένταση δημιουργήθηκε στο χώρο της κατάθεσης στεφάνων στο ηρώον της πόλης, όταν ομάδα αριστερών και αντιφασιστικών οργανώσεων φώναζε συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και, στελέχη της οποίας ήταν παρατεταγμένα στην άλλη άκρη της πλατείας απάντησε με υβριστικά συνθήματα κατά της Αριστεράς.

Μπροστά από τις δύο ομάδες είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να τους αποτρέψουν να πλησιάσουν στο χώρο της κατάθεσης στεφάνων, ενώ ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών από τις αντιφασιστικές οργανώσεις, χωρίς ωστόσο να πάρει περαιτέρω έκταση.

Διαβάστε επίσης: Τρίπολη: Αστυνομικός έριξε χημικά σε… αστυνομικούς! Video

Αχαϊα: Ο φασιστικός χαιρετισμός ”τίναξε στον αέρα” την παρέλαση!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε