Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Χαλκίδα: Έπιασαν άλλους τρεις για εξαπάτηση ιερέων

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στη Φλώρινα τους έψαχναν, στη Χαλκίδα τους βρήκαν. Ο λόγος για τρεις Έλληνες, ηλικίας 23, 35 και 46 χρόνων…

Κατηγορούνται ότι με το γνωστό κόλπο που απασχολεί εδώ και καιρο την αστυνομία, έπεισαν δύο ιερείς της Φλώρινας να τους δώσουν χρήματα, τάχα για να τακτοποιήσουν υποτιθέμενες οικονομικές και ασφαλιστικές εκκρεμότητες που είχαν.

Μάλιστα, ο 35χρονος που συνελήφθη, φέρεται από την αστυνομία να είναι ο “εγκέφαλος” του κυκλώματος, το οποίο είχε απλώσει τα δίχτυα του σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ενώ αναζητούνται από τις Αστυνομικές Αρχές οι συνεργοί τους.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, όταν επικοινωνούσαν με τους ιερείς, για να τους πείσουν να δώσουν χρήματα, τους έλεγαν ότι είναι και οι ίδιοι ιερείς!

Έβγαλαν πάνω από 9 χιλιάδες!

Το συνολικό παράνομο οικονομικό όφελος για τους δράστες από τις μέχρι τώρα υποθέσεις που έχουν εξιχνιαστεί, είναι  9.130 ευρώ.

Επίσης σε βάρος του 35χρονου δράστη ο οποίος φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο, έχουν σχηματισθεί παρόμοιες δικογραφίες εξαπάτησης ιερέων σε όλη την επικράτεια (π.χ. Ρέθυμνο, Ρόδος, Λέσβος, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κ.λ.π.).

Η αστυνομία καλεί όσους πολίτες και ιδίως ιερείς έχουν πέσει θύματα εξαπάτησης με το συγκεκριμένο τρόπο να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, στα τηλέφωνα 22210-37035 και 22210-24574.

Διαβάστε ακόμα:

Άλλοι 5 παπάδες θύματα των απατεώνων

Σπείρα εξαπατούσε παπάδες! – Τουλάχιστον 15 περιπτώσεις σε όλη τη χώρα!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε