Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Χαλκίδα: Στο νοσοκομείο μετά τον ξυλοδαρμό από αθίγγανους

ΦΩΤΟ NEWSIT.GR
ΦΩΤΟ NEWSIT.GR

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του συνοικισμού Χαραυγή στη Χαλκίδα μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες το βράδυ…

μεταξύ μίας ομάδας αθιγγάνων και των μελών του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου «Χαραυγή», τα οποία και κατέληξαν στο Νοσοκομείο, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό τους από τους αθίγγανους. 

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χαράλαμπος Ντούνιας, στο Newsit.gr μία ομάδα αθιγγάνων οι οποίοι διαμένουν σε κοντεινερ στην περιοχή, χθες αργά τη νύχτα έχοντας τοποθετήσει ηχεία στον εξωτερικό χώρο όπου καταλύουν, ξεσήκωσαν με την μουσική τη γειτονιά. Μάλιστα, ο κ. Ντούνιας ισχυρίζεται ότι το έκαναν για να προκαλέσουν φασαρία, μιας και γνώριζαν καλά τις προθέσεις τους. «Μας περίμεναν, ήξεραν ότι θα πάμε να τους ζητήσουμε να κάνουν ησυχία» καταγγέλλει ο κ. Ντούνιας και συνεχίζει «φάνηκε μόλις φτάσαμε στο χώρο, κρατώντας στα χέρια τους καλώδια και άλλα αντικείμενα περίπου 10 αθίγγανοι βγήκαν από το κοντεινερ και μας επιτέθηκαν».
 
Αποτέλεσμα ήταν 3 από τα 4 μέλη του Συλλόγου να καταλήξουν τραυματισμένοι στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Ακολούθησαν μηνύσεις και οι αθίγγανοι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο. «Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε στο δρόμο, να μείνουμε στα σπίτια μας που έχουν περικυκλώσει οι αθίγγανοι, οι οποίοι στήνουν τα τσαντίρια τους μέσα στα οικόπεδα που υπάρχουν δίπλα μας, αδιαφορώντας σε ποιον εκείνα ανήκουν» συνεχίζει ο κ. Ντούνιας. Μετά από αυτό το περιστατικό οι κάτοικοι ζητούν την προστασία της Πολιτείας και την Δευτέρα εις ένδειξη διαμαρτυρίας θα προβούν στο κλείσιμο κεντρικού δρόμου στο κέντρο της Χαλκίδας ζητώντας να δοθεί λύση στο πρόβλημα τους γιατί κινδυνεύουν οι ζωές τους.

Έφη Ντίνη

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε