Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Χαλκιδική: Τα αλεπουδάκια ξεθάρεψαν – Οι φωτογραφίες που σαρώνουν τα social media [pics]

Χαλκιδική: Τα αλεπουδάκια ξεθάρεψαν – Οι φωτογραφίες που σαρώνουν τα social media [pics]

Τρία μικρά αλεπουδάκια αποφάσισαν να αφήσουν την ασφάλεια της φωλιάς τους και τις κρυψώνες τους στο δάσος του ορεινού Κάκκαβου και να κατεβούν επισκέπτες στο χωριό της Μεγάλης Παναγίας! Η κυρία Πηγή…

Αδραχτά τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα δέχεται τους ιδιαίτερους επισκέπτες στον κήπο του σπιτιού της και πάντα φροντίζει για το κέρασμά τους. Η φιλία αυτή των τριών αλεπούδων με την κυρία Πηγή δεν είναι τωρινή, αλλά χτίστηκε τα τελευταία χρόνια, σιγά σιγά, μέχρι που τα ζώα την εμπιστεύτηκαν και την πλησιάζουν άφοβα.

«Εδώ και λίγα χρόνια αρχίσαμε να βλέπουμε διάφορα άγρια ζώα να έρχονται, ενώ πριν δεν πλησίαζαν στο χωριό. Πρότινος ένα ζαρκάδι ήταν δίπλα στον φράχτη μας. Επίσης πολλές φορές έρχονται λαγοί. Οι αλεπούδες πλησιάζουν πιο εύκολα τους ανθρώπους. Αν δεν τις τρομάξεις, εξημερώνονται γρήγορα» λέει η κ. Αδραχτά.

Στην αρχή ξεκίνησε να επισκέπτεται το σπίτι μόνο μια αλεπού για να φάει φρούτα από τα δέντρα της φάρμας. Στη συνέχεια όμως έφερε και παρέα. Και τώρα πια έρχονται τα απογεύματα του καλοκαιριού και κάνουν παρέα την κυρία Πηγή στον κήπο! «Έρχονται αθόρυβα, συνήθως το σούρουπο. Μερικές φορές και το πρωί. Έτρωγαν τα φρούτα που έπεφταν από τα δέντρα. Αρχίσαμε να βάζουμε διάφορες λιχουδιές συνήθως από το φαγητό μας. Κάθε μέρα πιο κοντά και πλησίαζαν. Μέχρι που άρχισαν να τρώνε από το χέρι μας. Τώρα έχει η καθεμία το πιατάκι της. Κάθονται κοντά μας και μας παρακολουθούν με περιέργεια» εκμυστηρεύεται η κ. Πηγή.

Η επίσκεψη των αλεπούδων, είναι αλήθεια ότι ανησυχεί την κ. Πηγή. «Κατά την γνώμη μου δεν είναι σωστό αυτό που κάνουμε. Εμπιστεύονται τους ανθρώπους αλλά δεν είναι όλοι ίδιοι. Είναι μικρά ζώα και όχι ενήλικα και όταν βρίσκουν έτοιμο φαγητό δεν μαθαίνουν να κυνηγούν” λέει η ίδια. Ωστόσο, τα αλεπουδάκια θα μείνουν και πάλι μόνα τους το φθινόπωρο, καθώς οι άνθρωποι βρίσκονται εκεί μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες…

Πηγή: halkidikinews.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις