Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χανιά: 2.000 έμειναν χωρίς ρεύμα από τις μπαλωθιές!

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση για περίπου 2000 πελάτες της ΔΕΗ στα Χανιά προκάλεσαν μπαλωθιές. Από άσκοπους πυροβολισμούς στην συνοικία Λενταριανά κόπηκε καλώδιο της ΔΕΗ, το οποίο τροφοδοτούσε με ρεύμα τις περιοχές Αγίου Ιωάννη, Λενταριανών, Χαλέπας, Κουμπελή και Προφήτη Ηλία.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τον τομεάρχη του δικτύου της ΔΕΗ Στέλιο Μαναρωλάκη όλα άρχισαν, όταν κόπηκε ένας αγωγός της ΔΕΗ κοντά στη δεξαμενή υδροδότησης του Αγίου Ιωάννη. Όπως διαπίστωσαν οι τεχνικοί της ΔΕΗ, ο αγωγός κόπηκε από πυροβολισμό.

Όπως είπε ο κ. Μαναρωλάκης, «είχε αποκοπεί αγωγός και είχε πέσει στο έδαφος από τον πυροβολισμό».

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα συνεργεία της ΔΕΗ έρχονται αντιμέτωπα με τέτοιες καταστάσεις. Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά με μεγάλο κόστος τόσο για την επιχείρηση, όσο και για τους καταναλωτές

Εκτός από την πόλη, ανάλογο είναι το πρόβλημα και στην ύπαιθρο όπου υπάρχουν ζημιές στο δίκτυο τις περισσότερες φορές από σκάγια κυνηγών.

«Γενικά και το δίκτυο της ΔΕΗ αλλά και άλλα εναέρια όπως το δίκτυο του ΟΤΕ «υποφέρουν» συχνά από τέτοια φαινόμενα. Η διαδικασία της αποκατάστασης κυρίως το χειμώνα είναι δύσκολη» δήλωσε ο κ. Μαναρωλάκης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε