Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Χανιά: 766 χτυπήματα για την πάταξη του παραεμπορίου!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τόσα ήταν τα τεμάχια που κατασχλεθηκαν από τους ελέγχους που έγιναν σε κομβικά σημεία της πόλης…

Εντατικοποιούνται από τη δημοτική αστυνομία στα Χανιά οι έλεγχοι στη παλιά πόλη και στις παραλίες του δήμου στο πλαίσιο της προσπάθειας για πάταξη του παρεμπορίου. Παράλληλα, σε καθημερινή βάση γίνονται έλεγχοι κυρίως στην παλιά πόλη, που αφορούν την παράνομη στάθμευση οχημάτων.

Τον τελευταίο μήνα, η δημοτική αστυνομία έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις περισσότερων από 2.700 τεμαχίων προερχόμενα από παρεμπόριο, η πώληση των οποίων, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «αφαιρεί σημαντικά έσοδα από το ελληνικό κράτος ζημιώνοντας παράλληλα την τοπική οικονομία και απειλώντας τη βιωσιμότητα των νόμιμων επιχειρήσεων του δήμου, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία όπως η σημερινή».

Σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ελέγχων από τη δημοτική αστυνομία το διάστημα από 13-21 Ιουνίου 2012. Σύμφωνα με αυτά, η υπηρεσία προχώρησε σε κατασχέσεις 766 τεμαχίων παρεμπορίου από πλανόδιους μικροπωλητές, σε σημεία υψηλής επισκεψιμότητας της πόλης των Χανίων όπως στην πλατεία δημοτικής αγοράς, στην πλατεία Μητροπόλεως, στην πλατεία Χορτατσών στις οδούς Χάληδων, Ζαμπελίου, Νικολάου Σκουλά, Καραολή Δημητρίου, καθώς και σε πολυσύχναστες παραλίες.

Κατασχέθηκαν, ψηφιακοί δίσκοι (dvd, cd), ρολόγια, γυαλιά ηλίου και οράσεως, παιχνίδια, αρώματα, αξεσουάρ, τρόφιμα που είχαν στα καλάθια τους πλανόδιοι μικροπωλητές.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια ελέγχων στην παλιά πόλη των Χανίων, το διάστημα από τις 11-24 Ιουνίου 2012, η δημοτική αστυνομία βεβαίωσε μια σειρά παραβάσεων, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούσαν παράνομη στάθμευση και λοιπές παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, ενώ σε 15 περιπτώσεις οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας προχώρησαν σε αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων, οι οδηγοί των οποίων αγνόησαν τις διατάξεις του ΚΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Γιάννενα:Ο εφιάλτης της σερβιτόρας, ξεκινούσε όταν τελείωνε η δουλειά της!

Αχαϊα: Οι… ιδιαίτερες προτιμήσεις της πεθεράς διέλυσαν τον αρραβώνα!

Ηράκλειο:”Θα πληρώσουν και τα μωρά κοπέλια αν γυρίσει ο δολοφόνος”!

Λάρισα:Πνίγηκε όπως έτρωγε και η σορός του, ”ταξίδευε” στους δρόμους για 3 μέρες! 

Εύβοια: Βούτηξε για τη θάλασσα και έπεσε στα βράχια!
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε