Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Χανιά: Αναστάτωση και ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο από ακινητοποιημένο αεροσκάφος

Χανιά
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αναστάτωση προκάλεσε στο Αεροδρόμιο Χανίων, ένα αεροσκάφος το οποίο βρέθηκε ακινητοποιημένο στον διάδρομο τροχοδρόμησης, μετά την προσγείωσή του στο Ακρωτήρι.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του zarpanews.gr, το αεροσκάφος είναι μη επανδρωμένο (drone), τύπου UAV αμερικάνικο και αμέσως μετά την προσγείωσή του ακινητοποιήθηκε στον διάδρομο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κουνηθεί -εφόσον δεν υπάρχει πιλότος.

Την επιχείρηση απομάκρυνσής του από τον διάδρομο, έχει αναλάβει να ρυμουλκήσει κλιμάκιο από τη ΝΑΤΟϊκή πλευρά καθώς πηγές αναφέρουν, πως τηρείται ευλαβικά συγκεκριμένο πρωτόκολλο για όμοιες περιπτώσεις, κάτι που καθυστέρησε σημαντικά την επαναλειτουργία του αεροδιαδρόμου.

Αναστάτωση και ταλαιπωρία

Αποτέλεσμα της όλης αναστάτωσης, ήταν η ταλαιπωρία του επιβατών των πτήσεων της Ryanair, της Aegean και της Eurowings από εξωτερικό προς τα Χανιά, που δεν μπορούσαν να προσγειωθούν, και συγκεκριμένα της πτήσης της Ryanair 7740 από Memmingen Γερμανίας η οποία προσγειώθηκε στο Ηράκλειο και οι πτήσεις της Aegean 4525 από Skelleftea Σουηδίας και της Eurowings 1930 από Μόναχο, οι οποίες έκαναν κύκλους βορειοανατολικά του αεροδρομίου για αρκετή ώρα.

Μετά από τη διαδικασία ρυμούλκησης του αεροσκάφους από τον διάδρομο, οι προσγειώσεις των παραπάνω αεροσκαφών έγιναν κανονικά και ο διάδρομος τροχοδρόμησης δόθηκε και πάλι σε λειτουργία με πιθανόν καθυστερήσεις στις μετέπειτα απογειώσεις και προσγειώσεις στο «Δασκαλογιάννης».

Πηγή: zarpanews

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις