Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Χανιά: Εκατοντάδες καταγγελίες για κακοποίηση ζώων

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκαν εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων περισσότερες από 300 επώνυμες καταγγελίες για κακοποιήσεις ζώων έγιναν κυρίως από τουρίστες που επισκέφθηκαν τα Χανιά έγιναν το φετινό καλοκαίρι.

Στις 3.500 υπολογίζονται τα αδέσποτα ζώα στα Χανιά για τα οποία οι καταγγελίες για κακοποίηση είναι εκατοντάδες. Την ίδια ώρα οι μέχρι σήμερα προσπάθειες για εξεύρεση χώρου φιλοξενίας και φροντίδας σκοντάφτουν στις κοινωνικές αντιδράσεις, όπως μεταξύ άλλων επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης το πρωί στο δημαρχείο της πόλης.

Την ίδια ώρα η αδεσποτία έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις και τα αδέσποτα υπολογίζονται στις 3.500, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων Αναστασία Μπομπολάκη. Ενδεικτικό της εικόνας που υπάρχει είναι ότι από αυτά, ένας μεγάλος αριθμός βρίσκεται ακόμα και σε εισόδους δημοσίων χώρων με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τα αδέσποτα που υπάρχουν στην είσοδο του νοσοκομείου, αλλά και της περιφερειακής ενότητας Χανίων.

Όλα αυτά καθώς στα Χανιά δεν υπάρχει χώρος για την προστασία και φύλαξη των αδέσποτων παρά το γεγονός ότι πολύ σύντομα αυτό θα είναι υποχρεωτικό με τους δήμους να έχουν την ευθύνη.

Όπως δεσμεύτηκε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λειψάκης,«η προσπάθεια που θα καταβληθεί θα αφορά την δημιουργία ενός διαδημοτικού χώρου». Ωστόσο, η εμπειρία προηγουμένων προσπαθειών έχει δείξει ότι υπάρχουν έντονες κοινωνικές αντιδράσεις στις περιοχές που προτείνονται.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε