Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χανιά: Επεισοδιακή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου – Αφορμή η καθαριότητα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν το πρωί κατά τη συνεδρίαση επιτροπής, στη διάρκεια της οποίας θα εξετάζονταν οι φάκελοι εργολάβων που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό για το έργο σάρωσης των απορριμμάτων του δήμου.

Από νωρίς το πρωί στην αίθουσα που συνεδρίαζε η επιτροπή είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι που ζητούσαν, αντί το έργο της σάρωσης να αναλάβει ιδιώτης εργολάβος, να γίνουν προσλήψεις μέσω δίμηνων συμβάσεων απασχόλησης. Μάλιστα, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων είχε ήδη αποφασίσει στη γενική του συνέλευση πριν από λίγες ημέρες να κάνει τρίωρη στάση εργασίας, για να δώσουν το “παρών” στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Χανίων.

Η διαδικασία εξελίχθηκε εν μέσω αντεγκλήσεων και εντόνων φραστικών αντιπαραθέσεων. Μάλιστα, μόλις ήρθε προς συζήτηση το θέμα του αναδόχου της καθαριότητας, εργαζόμενος άρπαξε το φάκελο με τη μία πρόταση, ενώ ο δεύτερος φάκελος δεν έφτασε ποτέ στα χέρια της επιτροπής!

Ο πρώτος διαγωνισμός είχε προγραμματιστεί για τις 7 Μαρτίου, ωστόσο και τότε είχε ματαιωθεί, μετά από παρέμβαση του προέδρου της ΠΟΕ- ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλου.

Χθες, ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης απηύθυνε έκκληση προς τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να μην παρεμποδίσουν την προγραμματισμένη για σήμερα διεξαγωγή του διαγωνισμού, σε συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δημοτικό Κατάστημα Χανίων, αλλά και στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στο διαφαινόμενο αδιέξοδο, ο δήμαρχος Χανίων αναμένεται να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να τους ενημερώσει για το μείζον θέμα της καθαριότητας, εν όψει μάλιστα και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Διαβάστε ακόμα:
Χανιά: Πολίτες έπιασαν 50χρονο “τσαντάκια”

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε