Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Χανιά: Η Ελληνίδα γιατρός που συγκλόνισε τον Ντέιβιντ Κάμερον!

ΦΩΤΟ από flashnews.gr
ΦΩΤΟ από flashnews.gr

Μια γιατρός που κατάγεται από τα Χανιά, συγγενής της Τζένιφερ Άνιστον, είναι η ηρωική παιδίατρος του εν ενεργεία Πρωθυπουργού της Αγγλίας Ντέιβιντ Κάμερον, όπως ο ίδιος «ομολόγησε» στην Daily Mail…

Η Mando Watchon το γένος Αναστασάκη με καταγωγή από τα Περβολάκια Κισσάμου, συγγενής της γνωστής Χολιγουντιανής ηθοποιού Jennifer Aniston (το Aniston, προέρχεται από το Αναστασάκη), διαπρέπει ως γιατρός σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αγγλίας ενώ δεν ξεχνά την κρητική της καταγωγή αφού κάθε καλοκαίρι ανελλιπώς επισκέπτεται την Κίσσαμο για διακοπές.

Η γνωριμία της με τον Κάμερον ήρθε σε μια τραγική για τον ίδιο στιγμή, λίγο πριν χάσει τον μόλις 6 ετών γιο του από μια πάθηση που ονομάζεται το σύνδρομο Οχταχάρα, και αποτελεί μια πολύ βαριάς μορφή επιληψίας με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της εγκεφαλικής παράλυσης.

Η Mando εκείνη την εποχή εργάζονταν ως παιδίατρος στο Imperial Healthcare NHS Trust, ένα δημόσιο Νοσοκομείο στο οποίο απευθύνθηκε ο Κάμερον δείχνοντας την εμπιστοσύνη του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Όπως φάνηκε πέντε χρόνια μετά τον τραγικό χαμό του γιού του, ο Κάμερον δεν ξέχασε ποτέ την αγάπη με την οποία η Mando τον φρόντισε κάνοντας ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν αλλά και κάτι παραπάνω.

Έτσι όταν η Daily Mail ζήτησε από τον Βρετανό Πρωθυπουργό να ορίσει δύο άτομα που ξεχώρισε κατά τη διάρκεια της εμπειρίας του στο ΕΣΥ, στα πλαίσια ενότητας που εγκαινίασε η εφημερίδα για το “Health Hero Award” (Βραβείο σε Ήρωα του ΕΣΥ), η πρώτη του επιλογή ήταν η Χανιώτισσα Μαντώ.

Όπως σημειώνει στην εφημερίδα ο Ν.Κάμερον το δικό του πρώτο βραβείο το δίνει στην «εκπληκτική» όπως χαρακτηρίζει παιδίατρο του Ivan που τον αγάπησε εμφανώς και στην κηδεία του θρήνησε πραγματικά. Η Μαντώ στα μάτια του Κάμερον και της συζύγου του ήταν μια γιατρός που ποτέ δεν εγκατέλειψε τον Ιvan, ακόμα και όταν τα πράγματα ήταν φανερό ότι ήταν πολύ δύσκολα. «Σου έδινε μια αίσθηση ασφάλειας γνωρίζοντας πως ότι ήταν δυνατόν να γίνει, θα το έκανε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Ηλεία: Μανιασμένη επίθεση σε κηπουρό – Τον μαχαίρωσε και τον χτυπούσε με σφυρί!

Κρήτη: Απαγωγή νεαρού από καφετέρια – Κατέληξε βαριά τραυματισμένος σε νοσοκομείο!

Κρήτη: Συνεχίζεται με συλλογή υπογραφών το θρίλερ της νεκρής Βρετανίδας!

Πάτρα: Έκλεψαν την προτομή του πατέρα του – Θύμα ο γλύπτης Διονύσης Γερολυμάτος!

Εύβοια: Έβαλε τη σημαία ανάποδα και έγινε το έλα να δεις… – Φωτό!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε