Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Χανιά: Κατηγορούν οπαδούς της Χρυσής Αυγής για τις απανωτές επιθέσεις σε αλλοδαπούς!

ΦΩΤΟ από prismanews.gr
ΦΩΤΟ από prismanews.gr

Αναβρασμός επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στα Χανιά, από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις σε μετανάστες

Αναβρασμός επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στα Χανιά όπου σύμφωνα με καταγγελίες οι νύχτες μετατρέπονται σε πεδίο μάχης με στόχο τους μετανάστες. Σε πρόσφατο περιστατικό – σύμφωνα με την ”Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Χανίων” – τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ομάδα 8 αγνώστων είχε στήσει καρτέρι σε ανυποψίαστους μετανάστες.

Σε μία περίπτωση οι άγνωστοι χτύπησαν έναν Μαροκινό στην οδό Σελίνυ ενώ στη δεύτερη επιχείρησαν να χτυπήσουν τρεις αλλοδαπούς στην πλατεία 1866. Τα απανωτά περιστατικά έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό την τοπική κοινωνία που παρακολουθεί το φαινόμενο της βίας να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με την Κίνηση να κατονομάζει ως δράστες μέλη της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που δημοσιεύει το prismanews.gr αναφέρεται:
Ομάδα 8 φασιστών εξαπέλυσε ρατσιστικές επιθέσεις το βράδυ της Δευτέρας 4/2 στα Χανιά. Γύρω στα μεσάνυχτα επιτέθηκαν σε ένα Μαροκινό μετανάστη στην οδό Σελίνου με κλωτσιές και λοστούς,τραυματίζοντας τον ελαφρά στο κεφάλι, ενώ σταμάτησαν να τον χτυπάνε και τράπηκαν σε φυγή μόνο όταν κάτοικοι της περιοχής αντιλήφθηκαν τι γινόταν και έβαλαν τις φωνές.

Η στάση των αστυνομικών που έφτασαν στο σημείο ήταν εξοργιστική αφού ούτε ζήτησαν τα στοιχεία του θύματος ούτε κατέγραψαν καν το περιστατικό. Αργότερα το ίδιο βράδυ αποπειράθηκαν να επιτεθούν σε 3 μετανάστες στην πλατεία 1866 οι οποίοι αντιστάθηκαν και τους έδιωξαν.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση, επιτάσσει απεργούς και διώκει αγωνιστές, οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής,με την πλήρη κάλυψη και ανοχή της αστυνομίας,προσπαθούν να σπείρουν την τρομοκρατία επιτιθέμενοι σε μετανάστες εργάτες. Η κλιμάκωση των απεργιών και το αντιφασιστικό συλλαλητήριο της 19 Γενάρη στην Αθήνα δείχουν το δρόμο για να τσακίσουμε μνημόνια και νεοναζί”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Αχαϊα:”Πέταξαν το παιδί μου σαν το σκυλί και το άφησαν να πεθάνει”!

Θεσσαλονίκη:Λησταρχίνες εναντίον γυναίκας στις σκάλες πολυκατοικίας – Φωτό και βίντεο!

Διδυμότειχο: Έγινε και αυτό – Έκλεψαν το ΙΧ του Μητροπολίτη και έγιναν καπνός!


Τρίκαλα: Τι φαντάζεστε ότι περιέχουν αυτές οι κούτες που βρίσκονται σε μπαλκόνι;

Ηλεία: Έσπασε στο ξύλο τη γυναίκα του και έφυγε από το χωριό!

Ναυπακτία: Πήρε τη γυναίκα του ”σηκωτή” και γρονθοκόπησε τη φίλη της!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε