Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Χανιά: Νερό-δηλητήριο έπιναν οι κάτοικοι του Αποκόρωνα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η έκθεση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, έδειξε ότι το νερό των πηγών στο Καβούσι είναι ακατάλληλο για τη δημόσια υγεία.

Από εκεί, έπιναν νερό κάτοικοι των περιοχών Καποκιανά, Πρόβαρμα, Άγιοι Πάντες, Παιδοχώρι, Μελιδόνι, Πεμόνια, Φρες και Τζιτζιφές.

Η έκθεση φυσικά έφερε μεγάλη ανησυχία, ωστόσο ο αντιδήμαρχος Μανώλης Χαριτάκης μίλησε σήμερα για μεμονωμένο περιστατικό που αφορά, όπως είπε, μόνο τη συγκεκριμένη πηγή.

Πάντως, ο ίδιος χαρακτήρισε το πρόβλημα πολύ σοβαρό αφού σχετίζεται άμεσα με τη δημόσια υγεία, αλλά σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε από τις περίπου 75 δεξαμενές και τα αντλιοστάσια, το πρόβλημα με την ποιότητα νερού παρουσιάστηκε από την πηγή στη δεξαμενή στο Καβούσι όπου ήδη γίνονται παρεμβάσεις.

Ήδη, όπως ανέφερε, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης ο δήμος Αποκορώνου ελέγχει την ποιότητα των νερών της περιοχής, έχει γίνει άσπρισμα και σοβάντισμα στις δεξαμενές, ενώ, όπως είπε ο δήμος, θα προχωρήσει και στη χλωρίωση του νερού της πηγής, το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο.

Παράλληλα, σε όλες τις δεξαμενές γίνονται εργασίες συντήρησης.

Το θέμα ανέδειξε χθες, με καταγγελία του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χαράλαμπος Κουκιανάκης,  παρουσιάζοντας την έκθεση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε