Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Χανιά: Οικολογικό ελαιουργείο με ενέργεια από φωτοβολταϊκά συστήματα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ένα σύγχρονο οικολογικό ελαιουργείο λειτουργεί στα Χανιά, αφού η ενέργεια που καταναλώνει παράγεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας…

Πρόκειται για το ελαιουργείο του κ.Γιώργου Κανιαδάκη που βρίσκεται στην περιοχή Νέας Κυδωνίας και λειτουργεί εφαρμόζοντας μια τεχνολογία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έχοντας πετύχει να διαχειριστεί, με φιλικό για το περιβάλλον τρόπο, τα στερεά παραπροϊόντα του αλλά κυρίως τα υγρά απόβλητα.

“Το όφελος για μένα είναι συνειδησιακό. Ότι δηλαδή μπορώ να λειτουργώ το ελαιουργείο χωρίς να μολύνω το περιβάλλον” δήλωσε στην τοπική εφημερίδα των Χανίων “Χανιώτικα Νέα” ο ιδιοκτήτης κ. Γιώργος Κανιαδάκης.

Όλο το ελαιουργείο, ηλεκτροδοτείται από φωτοβολταϊκά συστήματα δυναμικότητας 80 KW. Η διαδικασία εγκατάστασης και λειτουργίας του ολοκληρώθηκε πριν από ένα μήνα και η ενέργεια που παράγει, τροφοδοτεί το δίκτυο της ΔΕΗ. Το ρεύμα που παράγεται, καλύπτει τις ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα του ελαιουργείου, του τυποποιητηρίου και της μονάδας επεξεργασίας των αποβλήτων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε