Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Χανιά: Πλημμύρισε σχολείο λόγω κακοκαιρίας – Μαθητές και καθηγητές με σκούπες στα χέρια [vid]

Χανιά

Πλημμύρες και προβλήματα στα Χανιά από το πέρασμα της κακοκαιρίας. Η εξήγηση για τις εικόνες μέσα σε σχολείο της πόλης…

Με προβλήματα και πλημμύρες ήρθαν τα πρωτοβρόχια στα Χανιά καθώς η πρωινή έντονη βροχόπτωση είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αίθουσες σχολικής μονάδας στο κέντρο των Χανίων λόγω ενός φρεατίου. Πιο συγκρεκριμένα, ένα βουλωμένο φρεάτιο έξω από το 1ο ΕΠΑΛ στα Χανιά, δεν μπόρεσε να “απορροφήσει” τον μεγάλο όγκο των νερών της βροχής, τα οποία βρήκαν διέξοδο… μέσα στο υπόγειο του σχολείου, στο οποίο φιλοξενούνται αίθουσες διδασκαλίες.

Μαθητές και καθηγητές με σκούπες

Όπως δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου κ. Αναστασία Βρυωνάκη, στο υπόγειο που πλημμύρισε “φιλοξενείται” μια αίθουσα με υπολογιστές η οποια και κινδύνευσε. Καθηγητές και μαθητές, με κάθε μέσο, έσπρωχναν τα νερά έξω από την αιθουσα περιμένοντας την πυροσβεστική υπηρεσία, της οποιάς είχαν ζητήσει τη συνδρομή για απάντληση υδάτων.

Οι ενέργειες καθηγητών, μαθητών αρχικά και στη συνέχεια των πυροσβεστών απέτρεψαν την καταστροφή της υλικοτεχνικής υποδομής της αίθουσας και τα νερά απομακρύνθηκαν προτού προκαλέσουν σοβαρές ζημιές. Η πυροσβεστική προχώρησε σε απάντληση υδάτων στην αίθουσα καθώς και στον καθαρισμό του “ένοχου” φρεατίου.

Οι εικόνες της κακοκαιρίας στα Χανιά

Ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες συνθέτουν ένα άκρως φθινοπωρινό σκηνικό στα Χανιά με τους κατοίκους να καλούνται σήμερα να φορέσουν τα ζεστά τους ρούχα! Οι ισχυρές καταιγίδες σε συνδυασμό με την πτώση της θερμοκρασίας έκαναν τους κατοίκους της πόλης να βάλουν τα μπουφάν τους και να κρατήσουν ομπρέλες για να γλιτώσουν τη νεροποντή. Οι μπότες φυσικά κρίνονται απαραίτητες σε ορισμένες περιπτώσεις.

Χανιά

Στα Χανιά πλημμύρισαν κεντρικοί δρόμοι, όπως η οδός Αποκορώνου, ευτυχώς όμως δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Η τόσο ισχυρή βροχόπτωση κάνει το σκηνικό φθινοπωρινό και αναμφισβήτητα δύσκολα περίμενε κανείς να ξυπνήσει το πρωί της Παρασκευής και με το «καλημέρα» να ψάχνει για ομπρέλα και μπότες.

Στο Ηράκλειο ωστόσο, το πρωί της ίδιας μέρας μόνο… ψιχάλισε! Τα Χανιά σήμερα έχουν την… τιμητική τους στην κακοκαιρία. Να σημειώσουμε πως τις προηγούμενες μέρες συνεργεία του Δήμου Χανίων και της Αντιπεριφέρειας Χανίων είχαν προχωρήσει στον καθαρισμό ρεμάτων για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης.

Πηγή: flashnews.gr, neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις