Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Χανιά: Στην τελική ευθεία το έργο συλλογής και μεταφοράς λυμάτων στην Κίσαμο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στην τελική ευθεία μπαίνει ένα πολύ σημαντικό έργο προστασίας του περιβάλλοντος για την ευρύτερη περιοχή της Κισάμου στα Χανιά.

πως ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης (ΟΑΔΥΚ), την Τρίτη 24 Απριλίου θα γίνει στα γραφεία του Οργανισμού η δημοπρασία για το υποέργο 1 ”Συλλογή και μεταφορά λυμάτων Κισάμου”.
Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη), περιλαμβάνει υδραυλικά έργα προϋπολογισμού 8.689.210,73 ευρώ και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες προϋπολογισμού 429.043,38 ευρώ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου φτάνει στα 11.610.000,00 ευρώ.

Αναθέτουσα αρχή είναι ο δήμος Κισάμου, ο οποίος μέσω προγραμματικής σύμβασης, έδωσε εντολή στον ΟΑΔΥΚ να ολοκληρώσει τις αναγκαίες μελέτες και να επιβλέψει τη διαδικασία κατασκευής του. Η υλοποίηση του έργου αποτελεί τη δεύτερη φάση του ενιαίου έργου συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων στην παραλιακή περιοχή του Κόλπου Κισάμου.

Ο γενικός διευθυντής του ΟΑΔΥΚ, Γιάννης Μπατζέλης, με την ευκαιρία δημοσίευσης της προκήρυξης, σε γραπτή του δήλωση, λέει:
”Είναι πολύ σημαντικό το έργο που ετοιμαζόμαστε να δημοπρατήσουμε αφού η ολοκλήρωσή του αναμένεται να προσφέρει προστασία από τη μόλυνση και ρύπανση αστικών λυμάτων της παραλίας και της θάλασσας του κόλπου Κισάμου, που αποτελεί σύμφωνα με τη περιγραφή της Κοινοτικής οδηγίας 91/271 ευαίσθητη περιοχή.
Θα λειτουργήσει προς τη κατεύθυνση της εξυγίανσης των ρεμάτων της περιοχής από τα ακατέργαστα λύματα που καταλήγουν σε αυτά. Παράλληλα, θα βοηθήσει στη πρόληψη της ρύπανσης των υπόγειων υδροφορέων, ενώ με την ολοκλήρωσή του οχυρώνεται περαιτέρω η υγεία όσων ζουν στη περιοχή αλλά και των επισκεπτών της”.

Συμπληρώνει ότι ”η δημιουργία ολοκληρωμένων έργων αποχέτευσης μας δίνει τη δυνατότητα μελλοντικά να σχεδιάσουμε διαδικασίες επαναχρησιμοποίησης των επεξεργασμένων λυμάτων για κάλυψη αρδευτικών δαπανών”.

Διαβάστε ακόμα:
Αστικά λύματα στη θάλασσα στον Πάνορμο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε