Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Χημικά και προσαγωγές στις Σκουριές – Νέα διαμαρτυρία για τα μεταλλεία

φωτό από alterthess.gr
φωτό από alterthess.gr

Συγκέντρωση στην Ιερισσό της Χαλκιδικής και πορεία διαμαρτυρίας έως το δάσος των Σκουριών πραγματοποίησαν κάτοικοι και φορείς της περιοχής, που αντιδρούν στα μεταλλεία χρυσού.

Οι συγκεντρωθέντες, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, έφτασαν έως τις Σκουριές με αυτοκινητοπομπή. Εκεί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, με την πρώτη να πραγματοποιεί καθιστική διαμαρτυρία στο σημείο Χοντρό Δέντρο και την δεύτερη να κατευθύνεται προς το δάσος.

Σύμφωνα με το seleo.gr συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων των ΜΑΤ  κοντά στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές. Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να απωθήσουν τους διαδηλωτές κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Πληροφορίες αναφέρουν και εκτεταμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου- λάμψης ενώ φαίνεται να ξέσπασαν και φωτιές στα σημεία που έγινε χρήση τους.

O απολογισμός των επεισοδίων είναι δύο τραυματίες και πολλές προσαγωγές ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι έξι γυναίκες και ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αριστοτέλη, Κώστας Ευθυμίου ο οποίος ανήκει στην παράταξη Κίνηση Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη.

«Καταστρέφεται ένα μεγάλο μέρος του δάσους. Εμείς θέλουμε να το διαφυλάξουμε και να το σώσουμε», ανέφερε νωρίτερα στο ΑΜΠΕ ο Γιάννης Βεργίνης, εκπρόσωπος από το Συντονιστικό Φορέων Σταγείρου – Ακάνθου.

Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν μετά από έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προς το δασαρχείο Αρναίας σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να υπογραφεί πρωτόκολλο εγκατάστασης και υλοτόμησης με την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» για την υλοτόμηση δάσους στις Σκουριές.

Από την γενική αστυνομική διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώθηκε πως ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά από πέτρα, ερευνάται ο τραυματισμός ενός πολίτη, ενώ συνολικά έγιναν 21 προσαγωγές ατόμων, 3 το πρωί και 18 το απόγευμα.

Οι διαδηλωτές, μετά τη χρήση χημικών, άρχισαν να αποχωρούν από το δάσος Σκουριών, και συγκεντρώθηκαν έξω από την αστυνομική διεύθυνση της Χαλκιδικής στο Πολύγυρο όπου έχουν μεταφερθεί οι προσαχθέντες.

Χαλκιδική:Πετροπόλεμος, χημικά και συλλήψεις για τα μεταλλεία χρυσού -Δείτε βίντεο!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε