Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Χίος: Νέες συλλήψεις για τη σπείρα που πλημμύριζε το νησί με ναρκωτικά!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συνελήφθησαν σε Χίο και Μεσολόγγι τέσσερα ακόμα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στη Χίο.

Πρόκειται για ένα 16χρονο ανήλικο και τρεις ενηλίκους. Μετά τη πρόσφατη σύλληψη (την 8η και 9η-12-2011) είκοσι μελών της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εισήγαγε και διακινούσε, την τελευταία τριετία, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Χίου, άλλα τέσσερα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης συνελήφθησαν, τις τελευταίες ημέρες, σε Χίο και Μεσολόγγι.

Δυο από αυτούς (16χρονος και 19χρονος) συνελήφθησαν στη Χίο καθώς στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας είχε προκύψει η συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση. Ο τρίτος (47χρονος) συνελήφθη χθες(12-12-2011), σε σπίτι κοντά στις Δικαστικές Φυλακές της Χίου, όπου διενεργήθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της αναζήτησης 2 Αλβανών, που σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, προμήθευαν την οργάνωση με ποσότητες ναρκωτικών ουσιών από περιοχές της Αττικής.

Όπως διαπιστώθηκε ο 47χρονος, ενεργώντας κατ’ εντολή 30χρονου συνεργού του από το Μεσολόγγι, είχε μεταβεί ακτοπλοϊκώς στη Χίο, από την Αθήνα, με σκοπό να φυγαδεύσει τους παραπάνω δυο αλλοδαπούς, έναντι της χρηματικής αμοιβής των 1.000 ευρώ.

Ο 47χρονος, επρόκειτο να μεταφέρει αυθημερόν τους 2 Αλβανούς με πλοίο της γραμμής στον Πειραιά, χρησιμοποιώντας ένα αυτοκίνητο, το οποίο ανήκει στη σύζυγο του 30χρονου από το Μεσολόγγι.

Στην κατοχή του 47χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ καθώς και ακτοπλοϊκά εισιτήρια με προορισμό τον Πειραιά.

Επιπλέον μετά από συντονισμένη αστυνομική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, εντοπίσθηκε σε αγροτική τοποθεσία στον Καρφά της Χίου, μια ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, όπου βρέθηκε αποθηκευμένη και κατασχέθηκε μια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε 2 κιλά χασίς.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε