Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χίος: Οι φωτογραφίες έκαψαν τους Τούρκους – Ήρθαν με τζετ σκι για ληστεία τράπεζας!

Χίος: Οι φωτογραφίες έκαψαν τους Τούρκους – Ήρθαν με τζετ σκι για ληστεία τράπεζας!

Αποκαλύψεις που προκαλούν αίσθηση για τους δίδυμους Τούρκους που έφτασαν στη Χίο. Το υλικό που βρέθηκε στα κινητά τους τηλέφωνα άρχισε να ξεσκεπάζει το σχέδιό τους…

Την ενοχή δύο δίδυμων Τούρκων για τα αδικήματα της παράνομης εισόδου, της οπλοφορίας, της σύστασης συμμορίας και της αντίστασης κατά περίπτωση, όπως περιγράφονται στο κατηγορητήριο, αποφάσισε, αργά το μεσημέρι, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου.

Οι ποινές στους Τούρκους

Ο ένας εκ των δύο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και εννέα μηνών, καθώς και σε καταβολή χρηματικού προστίμου 3.500 ευρώ. Ο αδερφός του, κατηγορούμενος και για αντίσταση αφού επιχείρησε να δραπετεύσει από το Λιμεναρχείο, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και τριών μηνών, σε καταβολή προστίμου 3.500 ευρώ, ενώ για να αφεθεί ελεύθερος πρέπει να καταβάλει το επιπλέον ποσό τον 5.000 ευρώ.

Σχεδίαζαν ληστεία τράπεζας

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, απεδείχθη ότι οι δύο Τούρκοι είχαν σχεδιάσει με λεπτομέρειες τη ληστεία τραπεζικού καταστήματος στην πόλη της Χίου.

Με φωτογραφίες από το εσωτερικό του και τον περιβάλλοντα χώρο σε κινητό τηλέφωνο, χάρτες όπου φαινόταν η διαδρομή που θα ακολουθούσαν, είχαν προγραμματίσει την κάθε τους κίνηση και την διαφυγή τους στο Τσεσμέ της Τουρκίας με το τζετ σκι, με το οποίο είχαν έρθει στη Χίο από τη γειτονική χώρα.

Σημειώνεται, ότι, όπως ομολόγησε ο ένας εκ των δραστών, είχαν μαζί τους όπλα, τα οποία δεν βρέθηκαν στο σημείο που είπε ότι τα είχαν πετάξει.  Τυχαίες συμπτώσεις και η κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος είχαν σαν αποτέλεσμα την αποκάλυψη της όλης υπόθεσης και την παραπομπή τους σε δίκη, σήμερα.

Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας οι δύο Τούρκοι επέστρεψαν στο Λιμεναρχείο και ξεκίνησαν μία προσπάθεια προκειμένου να συγκεντρώσουν τα χρήματα που απαιτούνται, ώστε να αφεθούν ελεύθεροι και να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις