Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Χίος: Στα σπίτια τους μέχρι τη Δευτέρα οι δύο για την επίθεση στους μετανάστες

ΦΩΤΟ από astraparis
ΦΩΤΟ από astraparis

Αναβλήθηκε για την προσεχή Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017 και ώρα μία το μεσημέρι, η δίκη των δύο που παραπέμπονται για τα επεισόδια σε βάρος προσφύγων και μεταναστών το βράδυ της Πέμπτης, στην ευρύτερη περιοχή της Σούδας.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου, που συνεδρίασε το μεσημέρι, με την διαδικασία του αυτοφώρου έδωσε την τριήμερη αναβολή, προκειμένου οι κατηγορούμενοι να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. Η εισαγγελέας κα Σπυριδούλα Σταυράτη πρότεινε να διεξαχθεί η δίκη το Σάββατο, 22 Απριλίου 2017, πλην – όμως- ο πρόεδρος του Μονομελούς κ. Γιώργος Παντελίδης αποφάσισε για την Δευτέρα.

Την συνέχιση της κράτησης των δύο κατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέας, αλλά τελικά ο πρόεδρος αποφάσισε την άρση της κράτησης. Τόσο ο πρόεδρος, όσο και η εισαγγελέας υπήρξαν εξαιρετικά αυστηροί, επισημαίνοντας στους κατηγορουμένους να μην πλησιάσουν στους καταυλισμούς των προσφύγων και να μην έχουν οποιαδήποτε επαφή με τους παθόντες, οι οποίοι – επίσης – εμφανίσθηκαν στο δικαστήριο.

“Να είστε ήσυχοι μέχρι την Δευτέρα”, τόνισε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας, απευθυνόμενη στους δύο κατηγορουμένους.

Να σημειώσουμε ότι οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν – σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας – στις 21 Απριλίου 2017 και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της αντιποίησης αρχής, της απρόκλητης σωματικής βλάβης και απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ο 40χρονος, μαζί με άτομα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, χθες στη Χίο, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, επιτέθηκαν και προκάλεσαν σωματικές βλάβες, σε βάρος δύο μεταναστών από το Ιράκ και τη Συρία. Επίσης, καταγγέλθηκε στις αστυνομικές αρχές, ότι ο 53χρονος, χθες πλησίασε και χαστούκισε απρόκλητα έναν 19χρονο από τη Συρία.

Να σημειώσουμε ότι ο ένας από τους δύο που κατηγορούνται, είναι κατηγορούμενος για την επίθεση κατά του διευθυντή του astraparis.gr στις 14 Σεπτεμβρίου 2016. Η δίκη του επρόκειτο να γίνει στις 3 Απριλίου 2017, πλην – όμως – ο κατηγορούμενος επικαλέσθηκε εμπύρετο ίωση και δεν εμφανίσθηκε στο δικαστήριο.

Ο ίδιος άνθρωπος έχει, επίσης, μηνυθεί από νοσηλευτή του νοσοκομείου Χίου, επειδή σύμφωνα με το astraparis, τον πέταξε κάτω και τον κτύπησε στον καταυλισμό της Σούδας, τον Ιούνιο του 2016, όπου ο μηνυτής είχε μεταβεί εκτελώντας τα καθήκοντα, που του είχε αναθέσει η διοίκηση του νοσοκομείου Χίου.

Πηγή: astraparis

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε