Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Αλιβέρι και Ελούντα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δεν περνάει μέρα και τον Σεπτέμβριο, που οι πυροσβέστες να μην δώσουν μάχη σε κάποιο πύρινο μέτωπο…

Μετά τα μεσάνυχτα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που ήταν σε εξέλιξη από το μεσημέρι η δασική πυρκαγιά στην περιοχή Θαρούνια, στο Αλιβέρι της Εύβοιας. Στην περιοχή επιχειρούν ακόμα 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου.

Υπό μερικό έλεγχο στην Ελούντα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην περιοχή της Ελούντας, κοντά σε ξενοδοχεία της περιοχής, ενώ απείλησε και ένα πρατήριο υγρών καυσίμων.

Η φωτιά έχει αποτεφρώσει περίπου 40 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, ενώ στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεσή της, ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστική. Στις προσπάθειες κατάσβεσης πήραν μέρος 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και κάτοικοι της περιοχής, καθώς και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Έσβησε η φωτιά στη Σάμο

Μισό στρέμμα πρόλαβε να κάψει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Κέδρου στην Σάμο, κοντά σε στρατόπεδο, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι. Άμεσα έσπευσαν 30 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εθελοντικά κλιμάκια και κάτοικοι της περιοχής και κατάφεραν να την περιορίσουν χωρίς να πάρει διαστάσεις παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

«Πρόκειται για αρρωστημένο εγκέφαλο που είχε ως στόχο να στερήσει από τους Σαμιώτες ένα υπέροχο πευκοδάσος» δήλωσε ο διοικητής της Π.Υ Σάμου Χαράλαμπος Αφάλης. Εξάλλου, 48ωρη προθεσμία ζήτησε από τον ανακριτή ο 74χρονος φερόμενος ως εμπρηστής της φωτιάς της περασμένης Δευτέρας στον Κότσικα.

   

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε